GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina pritvorila djelatnicu Bloomberg Newsa

Kina pritvorila djelatnicu Bloomberg Newsa
PRITVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2020 / 13:09
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kineske vlasti privele su kinesku državljanku koja radi za Bloomberg News u Pekingu, pod sumnjom da je ugrozila nacionalnu sigurnost, izvijestio je Bloomberg u petak.

Prema izvješću, Haze Fan je viđena kako napušta stambenu zgradu u pratnji pripadnika snaga sigurnosti odjevenih u civilnu odjeću.

"Kinesku državljanku, gospođu Fan, priveo je Ured za nacionalnu sigurnost u Pekingu, prema važećem kineskom zakonu o sumnji u uplitanje u kriminalne aktivnosti koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Slučaj se trenutno istražuje. Gospođi Fan su zagrantirana prava koja joj pripadaju te je obaviještena njezina obitelj", Bloomberg je citirao kineske vlasti.

"Vrlo smo zabrinuti za nju te aktivno razgovaramo s kineskim vlastima kako bismo bolje razumjeli situaciju. Nastavljamo raditi sve što je u našoj moći kako bismo je poduprli, dok tragamo za više informacija", rekla je u priopćenju poslanom Reutersu Bloombergova glasnogovornica.

Fan je radila za Bloomberg od 2017. godine, a prije toga je radila za CNBC, CBS, Al Jazeeru i Reuters.

Kineski državljani koji rade za strane medijske kuće u Kini su okarakterizirani kao medijski asistenti.

Strani mediji u Kini nalaze se pod rastućim pritiskom, dok je Kina ove godine izbacila veliki broj stranih novinara zaposlenih u američkim medijskim organizacijama tako što je otkazala njihove novinarske akreditacije uslijed pogoršavanja situacije između Pekinga i Washingtona.

Tagovi: Kina, Bloomberg News, nacionalna sigurnost
PROČITAJ I OVO
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
OTKRIĆA
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato u utorak, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
TUŽNA OBLJETNICA
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
HRTKOVCI - Polaganjem vijenaca na grob ubijenog Mijata Štefanca u selu Hrtkovci vodstvo hrvatske zajednice u Srbiji je u ponedjeljak prvi put javno obilježilo obljetnicu početka progona srijemskih Hrvata
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
STAVOVI
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
PARIZ - Francuska i Europska komisija rekle su u ponedjeljak kineskom predsjedniku Xiju Jingpingu da žele da on iskoristi svoj utjecaj na Rusiju kako bi okončala svoj rat u Ukrajini, ističući pritom da Europska unija neće posustati u svojoj podršci Kijevu.
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
JASNA PORUKA
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
SPLIT - Šef splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebook profilu objavio je status u kojem proziva aktualnog predsjednika stranke Peđu Grbina. Matijević tvrdi kako Grbin mora odmah dati ostavku, a posebno mu zamjera pregovore s Domovinskim pokretom.
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
NOVA VEĆINA
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
ZAGREB - "Mi ćemo se pobrinuti da se prava manjina poštuju i da Vlada usvoji Operativni plan za nacionalne manjine."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE