GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kulminacija toplinskog vala, temperature idu do 38 stupnjeva

Kulminacija toplinskog vala, temperature idu do 38 stupnjeva
VRUĆINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 06:56
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Živa na termometru u središtu Zagreba skočila je na 32 stupnja, ali tu nije stala. Drugi dan zaredom prešla je 33 i donijele teškoće građanima.

“Da nisam morala ići van, ne bih ni išla”, rekla je Dunja iz Zagreba, dodavši da dane provodi u kući.

No, temperature će skakati i sljedećih dana i još više – do 38 stupnjeva. “Tek slijedi kulminacija toplinskog vala u kojem smo se našli. Temperature mogu dosegnuti lokalno i 36, 37 u idućim danima”, kaže Tea Blažević, glavna meteorologinja N1.

Vruće je i u Splitu. Domaćima, ali ni turistima ne smeta. “Nije lako, osjeća se sparina pa to dodaje osjećaj težine, ali navikne se. Lito je u Splitu, ima ljudi, ide to polako kako triba”, govori Adrijan.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute građanima u kojima pozivaju oprez: “Važno je piti dovoljno tekućine, pravilno se hraniti, lakša hrana koja ima tekućine da ne dehidririamo, važno se skloinit u hlad, stanove držati što hladnijima kroz klimu, zasjenjene prozore ili provjetravanje. Važno je pogotovo za kronične bolesnike da nastave terapiju i još više se paze jer su osjetljiviji”, poručila je Tatjana Nemeth Blažić iz HZJZ-a.

Na meteorološkim kartama za sljedeći tjedan vide se i povremena osvježenja u obliku kiše, ali ona donose i neke druge probleme.

“Uvijek je dobro upozoriti da, s obzirom na ove visoke temprature, može rezultirati pojavom tuče tako da lokalno može biti izraženijih vremenskih prilika”, dodaje Tea Blažević.

Upozorenje je na snazi od 20. lipnja. Već u nedjelju je za dio Hrvatske na snazi žuto upozorenje, a u ponedjeljak će biti na snazi za cijelu Hrvatsku. Jutarnja temperatura zraka bit će od 17 do 21, na Jadranu između 21 i 24 stupnjeva.

Najviša dnevna od 32 do 37 stupnjeva.

Tagovi: toplinski val, vrućine, Tea Blažević, Tatjana Nemeth Blažić
PROČITAJ I OVO
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE