GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljevica postigla dogovor, ovih deset stranaka ide zajedno na izbore

Ljevica postigla dogovor, ovih deset stranaka ide zajedno na izbore
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 18:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U središnjici SDP-a danas popodne održani su sastanci čelništva stranke sa lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata, o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore te o prosvjedima najavljenima za 23. ožujka.

"Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno", najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. "Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku", dodao je.

Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

Ova će formacija izaći na izbore u šest izbornih jedinica, a u preostale četiri (četvrtoj, petoj, sedmoj i devetoj) izaći će kompletna ljevica i centar uključujući Možemo!

Uoči sastanka kratke su izjave dali Beljak, Mrak Taritaš i Orešković poručivši kako je potreban dogovor s glavnim ciljem – micanjem HDZ-a s vlasti, a pritom im nije važno na kojem će mjestu biti na izbornoj listi.

"Očekujem da ću imati priliku u kampanji dati sve od sebe, pa kad je već Vladimir Šeks rekao da sam zmija otrovnica koja šiklja otrov iz šupljih zubi, da mu to i pokažem. I to je ono što na sastanku tražim – tražim priliku da točno to napravim", rekla je tako Orešković.

Različito gledaju na to što danas na razgovorima nema Socijaldemokrata, pa tako Beljak drži da su trebali biti na sastanku, ali "ne želi ulaziti odnose drugih stranaka", a Mrak Taritaš i Orešković imaju "razumijevanja" za to što ih nema. Orešković je podsjetila da su Socijaldemokrati nastali odlaskom ljudi iz SDP-a te dodala da "razumije kolege iz SDP-a koji su rekli da svatko ide svojim putem".

Tagovi: SDP, Možemo!, Peđa Grbin, Viktor Gotovac, Tomislav Tomašević, Zoran Milanović, Sandra Benčić, Ivica Puljak
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE