GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović izmijenio svoju imovinsku karticu, evo što je novo

Milanović izmijenio svoju imovinsku karticu, evo što je novo
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 22:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik RH Zoran Milanović izmijenio je podatke u svojoj imovinskoj kartici, a iz promjena je vidljivo da mu je porasla plaća, kao i štednja.

Svi državni dužnosnici bili su obavezni do kraja siječnja dopuniti svoje imovinske kartice ako je u prošloj godini došlo do nekih promjena. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na službenoj je stranici objavilo i Milanovićeve promjene. Iz njih je vidljivo da mu je neto plaća u godinu dana porasla za 32,79 eura te sada iznosi 3587,79 eura. Također je porasla plaća i njegovoj supruzi Sanji Musić Milanović, koja radi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, i to za 217,01 euro te sada iznosi 2386,96 eura, piše tportal.

Kod njene plaće unesena je i napomena kako ona varira na mjesečnoj razini te da je u imovinskoj kartici naveden prosjek. Musić Milanović također navodi i drugi mjesečni primitak u iznosu od 1292,53 eura, koji dobiva od nastavne djelatnosti, a taj se podatak nije mijenjao od prošle godine. To znači i da Musić Milanović s ukupnim mjesečnim prihodima od 3679,49 eura ima 91,7 eura veće prihode od svoga supruga.

Milanović je također upisao i da je povećao svoj udjel u vlasništvu nad oranicom u Glavicama kod Sinja, otkud je predsjednik porijeklom. Oranica ima 6700 četvornih metara, a predsjednik RH od prošle je godine povećao svoj udio sa 33,33 posto na 66,66, a vrijednost svog udjela povećao je za 39.817 eura na 79.633,84 eura.

Imovinska kartica predsjednika pokazuje i porast štednje u iznosu od 7277,19 eura, pa ona sada iznosi okruglih 140.000 eura, a Milanović navodi da ju je stekao od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i od samostalne djelatnosti. Drugi podaci se nisu mijenjali, pa tako predsjednik RH i dalje otplaćuje kredit od 92.905,97 eura, koji je digao 2016. u HPB-u uz kamatu od 4,40 posto, a mjesečna rata mu je 597,25 eura. Sa suprugom je suvlasnik stana u Zagrebu od 127 četvornih metara vrijednog 252.836,95 eura, a s trećim osobama još jednog stana u Zagrebu od 77,56 četvornih metara, koji je stekao nasljedstvom, a koji je vrijedan 159.267,37 eura. Milanović u tom stanu ima udio od 16,66 posto.

Tagovi: milanović, imovina, imovinska kartica
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE