GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović poručio Srbiji: Dajte nam popise ubijenih, nemojte nas farbati više

Milanović poručio Srbiji: Dajte nam popise ubijenih, nemojte nas farbati više
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2023 / 14:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebu je održan tradicionalni susret sindikalista SSSH-a povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Tom prilikom izjavu za medije dao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Osvrnuo se na pregovore vlade i sindikata, komentirajući i dojam da se situacija riješi tek kad se uključi premijer Andrej Plenković.

“Nisam se nikad miješao u to, uvijek su to rješavali ministri jer to je njihov posao, ako nije njihov posao onda nemaju smisla i sve je u rukama jedne osobe. Iznimno se premijer treba umiješti, ali u pravilu ne”, kazao je Milanović.

Što se tiče stranih radnika u RH, kaže da moraju imati ista prava kao i hrvatski radnici.

U Okučanima je obilježena obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak na kojoj je prisustvovao i Milanović. “Hrvatska je platila ogromnu cijenu bez ičije pomoći, a oni koji su se prikazivali kao prijatelji bili su poluzainteresirani promatrači ili opstruktori.”

Osvrnuo se i na najave o povećanju plaća.

“Dobro je primiti malo veću plaću, posebno s obzirom na rast cijena hrana. Inflacijom su pogođene namirnice robe nma koje ljudi prosječnih prihoda troše najveći dio svojih prihoda, ako ne i cijele. Gdje god održeš negdje će faliti u nekom trenutku. Smanjitvati mirovinske doprinose… To je kratkovidan potez.”

Osvrnuo se i na posjet srpske premijerke Ane Brnabić i dodao da SNV ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. “Brnabić je glasnogovornica, kurir gospodina Vučića, ona nije kreator. Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj, genocidu – e, dosta više”, dodao je Milanović.

Naveo je da Srbija mora prekinuti i ovakve odnose s Rusijom. “Srbija mora reći gdje je, prošlo je godinu dana.”

“Ja odem u Derventu u dogovoru s Dodikom i onda dva tjedna kasnije slušam nevjerojatne stvari, malte ne sam išao dizati hrvatsku bunu, a nisam, ne bi ni išao da se nisam dogovorio”, kazao je Milanović.

Dodao je da mu smeta slušati Pupovca u Saboru o etničkom čišćenju i da to smeta svakog umjerenog Hrvata. “Ne lupetaj više.”

Plenković uskoro ide u posjet u Suboticu, a Milanović ne očekuje ništa od tog posjeta. “Da bi se nešto suštinski promijenilo u Beogradu, potrebno je da se tamo temelji politike mijenjaju. Ne možeš proći s pričom da je moderna Hrvatska nastala na etničkom čišćenju.”

“Dajte nam te popise ubijenih, to imate, nemojte nas farbati više, previše je vremena prošlo. Hoćete u EU? Ne možemo vam tu pomoći ni odmoći, morate prekinuti ovu vrstu odnoa s Rusijom u ovom trenutku, za pet – deset godina tko zna… Pa Plenković i njegov ministar su 17. siječnja 2022. pozivali Putina u Zagreb, ludi ljudi!”, poručio je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, nestali, obitelji nestalih, Milorad Pupovac, etničko čišćenje
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE