GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neredi u Berlinu, preko 300 uhićenih, izboio poćar u domnu umirovljenika

Neredi u Berlinu, preko 300 uhićenih, izboio poćar u domnu umirovljenika
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2024 / 08:44
Autor: SEEbiz
BERLIN - U Berlinu se ponovio prošlogodišnji scenarij kada su izbili neredi u kojima su izgrednici koristili petarde i rakete za vatromet. Berlinska policija izvijestila je o nizu napada na pripadnike hitnih službi, ali i obične građane.

 Najmanje 15 policajaca ozlijeđeno je u napadima vatrometom diljem grada, a oko 300 izgrednika je uhićeno, mnogi zbog kršenja Zakona o eksplozivima, piše Bild.

Iako je policija uoči dočeka identificirala Neukölln, jednu od 12 berlinskih četvrti, kao najveću žarišnu točku, stvari su ipak ispale drugačije. Područja ispred Crvene gradske vijećnice kod Alexanderplatza postalo je mjesto međusobnog sukoba. Oko 500 ljudi, uglavnom mladih, napadali su jedni druge petardama i raketama, koje su ispaljivali izravno u masu.

Napadnuti su i policajci, a zabilježeno je više uhićenja. Policija je rastjerala skupinu kod znamenite Neptunove fontane i krenula provjeravati tko posjeduje vatromet, nakon čega je skupina od 200 ljudi krenula pirotehničkim sredstvima gađati policajce.

Nemiri su izbili i u Lichtenradeu, južnom predgrađu Berlina. "Priča se da su gađali u sve što se kreće", napisala je policija na X-u, nekoć poznatijem kao Twitter. Policajci su uspjeli identificirati 18 osoba na licu mjesta i kod njih pronaći ilegalna pirotehnička sredstva. Inače, upravo u Lichtenradeu su se na Silvestrovo prošle godine dogodili najžešći neredi.

U ulici Sonnenallee u Neuköllnu zapaljene su barikade od drvenih paleta, ali ih je policija ubrzo uklonila. Policajci su rastjerali protivnike Izraela koji su se spontano okupili kako bi uzvikivali protuizraelske parole. "Ovo je Neukölln, Njemačka je negdje drugdje", poručio je jedan od izgrednika novinaru Bilda.


Oko 2 sata ujutro vozilo hitne pomoći pogođeno je pirotehničkim sredstvom, ali srećom sve je prošlo bez većih posljedica. Također u Neuköllnu, policija je pronašla skrovište ispunjeno Molotovljevim koktelima koji su bili spremni za upotrebu. Komadići tkanine već su bili u bocama.

Pod policijskom zaštitom, vatrogasci iz Berlina gasili su požar u domu za umirovljenike u Neuköllnu. Navodno je raketa uletjela kroz prozor. Spasioci su iz zgrade iznijeli štićenik umotane u termo deke i zbrinuli ozlijeđene koji su se nagutali dima. U 2:15 sati umirovljenici s viših katova mogli su se vratiti u svoje sobe.

Tagovi: Berlin, petarde, baklje, rakete, njemačka
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE