GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova uhićenja BBB-ovaca zbog nereda u Ateni, oglasili se odvjetnici

Nova uhićenja BBB-ovaca zbog nereda u Ateni, oglasili se odvjetnici
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2023 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grčka je putem europskog uhidbenog naloga zatražila uhićenje i izručenje deset navijača zagrebačkog Dinama koje povezuje s neredima u Ateni u kojima je izgubio život navijač AEK-a.

N1 doznaje da je policija postupila prema nalogu i uhitila više navijača, točnije njih devet.

Još uvijek nema službenih informacija, policija zasad ne želi ništa potvrditi, kažu, iz taktičkih razloga.

Odvjetnici uhićenih navijača tvrde kako grčko pravosuđe protiv njihovih branjenika nema nikakvih dokaza. EUN-i su izdani samo na temelju podataka o prelasku državne granice i korištenju vozila rent-a-cara koja su bila u Grčkoj.

Zato će se, najavljuju, protiviti predaji.

Nad osumnjičenim navijačima policija, prema neslužbenim podacima, nije provodila kriminalističko istraživanje već samo postupala po europskom uhidbenom nalogu.

Ministarstvo pravosuđa u subotu je potvrdilo da su ih nadležne službe Ravnateljstva policije obavijestile o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti.

Hrvatska policija, sukladno proceduri, o tome je obavijestila Državno odvjetništvo RH (DORH) radi eventualnog postupanja mjera i radnji iz nadležnosti DORH-a.

Prema zaprimljenoj obavijesti nalozi su povezani s navijačkim neredima iz kolovoza o čemu nadležna grčka tijela, prema dostupnim informacijama, još uvijek provode istragu, navode u priopćenju.

Dodaju da u postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

Eventualnu odluku o postupanju sukladno izdanoj obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela.

Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima, a Vlada RH će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava, stoji u priopćenju.

Nakon što je 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris 7. kolovoza ubijen u neredima uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, u Grčkoj su uhićena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji u zatvorima čekaju završetak istrage.

Tagovi: Bad Blue Boys, Dinamo, AEK Atena, Grčka
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE