GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novo nevrijeme u nedjelju zahvatilo Sloveniju

Novo nevrijeme u nedjelju zahvatilo Sloveniju
NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2023 / 19:33
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Novo jače nevrijeme zahvatilo je Sloveniju u nedjelju poslije podne i kreće se prema jugoistoku zemlje, objavila je agencija za okoliš ARSO.

"Novo jače nevrijeme zahvatilo je Sloveniju, krenulo je od Gornjeg Posočja i došlo do Poljanske doline, Žira i Polhograjskog hribovja. Oluja s jačim pljuskovima tijekom koje su mogući i jači udari vjetra i tuča idu prema jugoistoku", objavio je ARSO.

Do mjesta Črna na Koroškem koje je nakon oluje prije dva dana bilo potpuno odsječeno, nadležne su službe uspjele uspostaviti interventni makadamski put, kojim terenska i interventna vozila mogu pristupiti. Tom trasom odvijat će se evakuacije i hitno zbrinjavanje, objavila je agencija STA pozivajući se na vladin ured za informiranje.

No iz nekih dijelova Črne na Koroškem ne može se pristupiti drugim dijelovima mjesta. Ujutro je rijeka još tekla središtem grada. I dalje ima problema s opskrbom strujom, vodom i s mobilnim signalom.

Slovenski premijer Robert Golob koji je posjetio Škofju Loku rekao je da je Slovenija pokrenula europski mehanizam civilne zaštite, a zatražila je i pomoć susjednih zemalja.

Zahvalio se u telefonskom razgovoru predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen na svekolikoj pomoći Sloveniji suočenoj s razornim poplavama.

Ministrica vanjskih poslova Tanja Fajon rekla je da se prema najavama iz Bruxellesu von der Leyen sljedeći tjedan očekuje u posjetu Sloveniji.

“Iskreno hvala Ursuli von der Leyen na toplim riječima potpore i pomoći koju nam je pružila Europska komisija. To je snažan izraz europske solidarnosti i zajedništva, što iznimno cijenimo”, objavila je vlada riječi Goloba na X-u, nekadašnjem Twitteru.

Hrvatsko ministarstvo obrane objavilo je da je u Sloveniju upućen helikopter s osam pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) koji će pomoći susjednoj zemlji u obrani od poplava.

Tagovi: nevrijeme u Sloveniji, poplave
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE