GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odvjetnik Josipe Rimac: Objavljene poruke nisu dio niti jednog kaznenog predmeta

Odvjetnik Josipe Rimac: Objavljene poruke nisu dio niti jednog kaznenog predmeta
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2024 / 12:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su objavljene stotine WhatsApp poruka između Josipe Pleslić, bivše Rimac, i trenutnog suca Visokog kaznenog suda, Ivana Turudića, koji je ujedno kandidat za glavnog državnog odvjetnika, oglasio se i odvjetnik Josipe Pleslić.

"Poruke koje su objavljene nisu dio niti jednog spisa kaznenog predmeta koji se vodi protv gđe. Pleslić, što implicira da se radi o tajnim podacima koje posjeduju privilegirane osobe i čija objava po mom sudu služi, a uzimajući u obzir vremenski kontekst, isključivo diskreditaciji gosp. Turudića u smislu njegovog imenovanja za glavnog državnog odvjetnika.

No, s obzirom na činjenicu da gosp. Turudić nikada nije sporio da poznaje gđu Pleslić, smatram da u istim porukama nema ništa sporno i poslužile su isključivo medijskom senzacionalizmu. Što se pak moje branjenice tiče, u javnosti se protiv nje već duže vrijeme provodi 'suđenje prije suđenja' iako niti jedna optužnica protiv nje do danas nije potvrđena te se na opisani način obranu stavlja u neravnopravan položaj dok se samoj gđi. Pleslić svakodnevno nanosi nemjerljiva šteta", stoji u pisanoj izjavi odvjetnika, piše N1.

Da podsjetimo, Jutarnji list objavio je u subotu dio WhatsApp poruka koje su razmjenjivali Josipa Pleslić (bivša Rimac) i Turudić. "Di si, radosti", napisala mu je Rimac, dok je on njoj odvratio: "Di si, lipa". Poruke su, kako piše Jutarnji, razmjenjivali godinama. Osim toga, više su se puta susreli. Oboje su inicirali te susrete, Rimac zbog konkretnih sudskih predmeta, a usluge je tražio i on.

Tagovi: rimac, pleslić, turudić, mamić
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE