GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oluja poharala New York

Oluja poharala New York
NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2023 / 17:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - U New Yorku je proglašeno izvanredno stanje nakon što su oluje izazvale ogromne bujične poplave. Mnogi gradski sustavi podzemne željeznice, ulice i autoceste su poplavljeni, dok je najmanje jedan terminal u zračnoj luci LaGuardia jučer zatvoren.

U nekim dijelovima grada palo je do 20 cm kiše.

"Ovo je opasna oluja opasna po život", rekla je guvernerka Kathy Hochul. "Proglašavam izvanredno stanje u New Yorku, Long Islandu i dolini Hudson zbog ekstremnih oborina koje vidimo u cijeloj regiji", dodala je. Pozvala je ljude da poduzmu korake kako bi ostali sigurni i da ne pokušavaju putovati po poplavljenim cestama. Nema izvještaja o smrtnim slučajevima ili teškim ozljedama.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams upozorio je ljude da je vrijeme za "povećanu budnost i ekstremni oprez" jer je uvedeno izvanredno stanje. "Neke naše podzemne željeznice su poplavljene i vrlo je teško kretati se gradom", rekao je na konferenciji za novinare. Dodao je da je jučer navečer bilo 15 spašavanja iz automobila i tri spašavanja iz podrumskih stanova. Unatoč tome što je kiša kasnije u petak prestala padati, guvernerka Hochul je upozorila da opasnost još nije prošla. "Trenutno me najviše brine da će ljudi vidjeti da se kiša smiruje i izaći vozilima na ceste", rekla je za CNN.

Poplave su uzrokovale velike poremećaje u sustavu njujorške podzemne željeznice i prigradskoj željeznici Metro North, prema Metropolitanskoj prometnoj agenciji. Neke su linije podzemne željeznice u potpunosti obustavljene, a mnoge su stanice zatvorene. U Mamaronecku, predgrađu okruga Westchester sjeverno od grada, službenici za hitne slučajeve upotrijebili su splavi na napuhavanje kako bi spasili ljude zarobljene u zgradama, izvijestio je Reuters.

Njujorška policija također je najavila višestruka zatvaranja cesta i rekla da je raspoređena Nacionalna garda. Voda je prodrla i u 150 od 1400 škola u New Yorku koje su ostale otvorene u petak, rekao je rektor grada New Yorka David Banks na brifingu za novinare. Jedna škola u Brooklynu evakuirana je kada je poplavna voda izazvala dim u školskom kotlu, rekao je.

Tagovi: New York, nevrijeme
PROČITAJ I OVO
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE