GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oluja u Zagrebu, stablo palo na hitni prijem Svetog duha

Oluja u Zagrebu, stablo palo na hitni prijem Svetog duha
NOVO NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2023 / 19:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novo nevrijeme zahvatilo je Zagreb u petak, a dok građani objavljuju videosnimke i fotografije srušenih stabala i otpalog granja, iz Gradske uprave poručili su da zasad nema informacija o novim većim štetama niti o ozlijeđenima.

“Nemam informacije da ima većih novih šteta. U ovom trenutku, također nema informacija o ozlijeđenima”, istaknula je u izjavi za Hinu glasnogovornica Zagreba Dinka Živalj.

Vatrogasci su također već izašli na intervencije vezane uz pad drva na spremnik plina bez propuštanja, pad drva na hitni prijem Sv. Duh, zastoje dizala, padove grana i drveća, čiščenje tramvajskih vodova, požar uz prugu, požar električne instalacije, te pad osobe na kuću u kojoj se nalazi, dojavljuju nam.

Nevrijeme koje je u petak popodne pogodilo Hrvatsku došlo je i do Zagreba, dva dana nakon što je dosad neviđena oluja, izazvala štetu na više od 2000 objekata i odnijela dva života.

Prema snimkama koje na društvenim mrežama objavljuju građani, vidi se da srušenih stabala ili otpalog granja ima u različitim dijelovima Zagreba.

“Županijski centar 112 Zagreb prema prvim informacijama zaprimio je više od 150 dojava građana o nevremenu”, istaknulo je u objavi Ravnateljstvo civilne zaštite.

Dodaju da se radi prijavama srušenih stabala ili potrebi za ispumpavanjima, ali i da situaciju usložnjava i prethodno nevrijeme.

Iz Gradske uprave, čije su službe prethodna dva dana radile kako bi se gradske prometnice i ulice očistile od palih stabala, poslali su apel građanima da ne zovu hitne službe osim u slučaju da im je ugrožen život ili imovina.

“Zbog današnjeg nevremena, ponovno molimo Zagrepčane da ne zovu hitne službe osim u slučaju kad je ugrožen život ili imovina, kako bi linije bile dostupne za najhitnije intervencije, dok se situacija ne stabilizira”, istaknuli su u objavi na Facebooku.

Tagovi: Zagreb, nevrijeme, KB Sveti duh
PROČITAJ I OVO
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
U ZATVORU
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
ZAGREB - Prijateljica Josipe Pleslić ex Rimac, Anna Marija Radić privedena je jučer navečer u zatvor u Zagrebu, doznaje N1.
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
TRAGEDIJA
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
LONDON - Jedna je osoba poginula, a više od 30 je ozlijeđeno na letu iz Londona u Singapur koji su pogodile snažne turbulencije, javila je zrakoplovna kompanija, prenosi BBC.
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAHTJEVI
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAGREB - Domovinski pokret će na prvom koalicijskom sastanku s HDZ-om i ostalim partnerima tražiti da se napravi rebalans proračuna kako bi mogli u svojim ministarstvima početi uvoditi svoje mjere koje su obećavali prije izbora.
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
SKANDALI
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
MADRID - Španjolska traži javnu ispriku od argentinskog predsjednika Javiera Milea koji je suprugu španjolskog premijera Pedra Sáncheza nazvao "korumpiranom" tijekom posjeta Madridu u nedjelju.
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE