GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otkriveno gdje se nalazi tijelo Alekseja Navaljnog

Otkriveno gdje se nalazi tijelo Alekseja Navaljnog
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2024 / 16:22
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Novaja Gazeta Europe objavila je da se tijelo Alekseja Navaljnog nalazi u mrtvačnici Okružne kliničke bolnice Salehard. Do sada još nije obavljena obdukcija, rekli su izvori ruskih nezavisnih novina.

Nakon Navaljnijeve iznenadne smrti u petak, njegovo tijelo prvo je odvezeno u grad Labitnangi, 36 kilometara udaljen od kaznene kolonije u kojoj je umro u selu Harp u autonomnom okrugu Jamalo-Nenec na krajnjem sjeveru Rusije.

Međutim, izvori Novaja Gazeta Europe kažu da je tijelo kasnije u petak prebačeno u Okružnu kliničku bolnicu u glavnom gradu regije Salehardu.

'Obično se tijela ljudi koji umru u zatvoru odvoze ravno u Zavod za sudsku medicinu u Glazkovljevoj ulici, ali u ovom slučaju su iz nekog razloga odvezena u kliničku bolnicu. Odvezli su ga u mrtvačnicu, a onda ispred vrata postavili dva policajca. Mogli su postaviti i znak s natpisom ‘ovdje se događa nešto misteriozno!’ Naravno, svi su željeli znati što se dogodilo, kakva je to tajnovitost i pokušavaju li sakriti nešto ozbiljno. Ubrzo se pokazalo da je isporučeno tijelo pripadalo Alekseju Navaljnom i da njegova smrt ‘nije bila kriminalne prirode‘, izraz koji se koristi za označavanje da nije u pitanju vatreno oružje. Zatim se proširila vijest da je bolničkim patolozima zabranjeno obavljanje obdukcije', rekao je bolničar u ambulanti Saleharda.

Dodao je da su u ovom trenutku mišljenja različita.

'Neki su govorili da je iz Moskve stigla naredba da se čeka dolazak stručnjaka iz prijestolnice, dok su drugi govorili da su sami bolnički liječnici odbili obaviti obdukciju. Slučaj je politički i nije jasno kako će završiti. A ako obavite autopsiju i dobijete izravnu naredbu da promijenite rezultat, ne možete to izbjeći. A također možete postati krivac. Ali ako nije bilo obdukcije, nema se koga pitati. Kao iskusan bolničar, mogu reći da su ozljede koje su opisali oni koji su ih vidjeli izgledale kao posljedica grčeva. Ako se osoba grči i drugi je pokušavaju držati, ali su grčevi vrlo jaki, tada se pojavljuju modrice. Rekli su i da ima modricu na prsima — onu koja dolazi od neizravne masaže srca.

'Dakle, pokušali su ga reanimirati i vjerojatno je umro od zastoja srca, ali nitko ne govori ništa o tome zašto je imao srčani zastoj', zaključio je.

Tagovi: NAVALJNI, NAVALNI
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE