GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozbiljan ruski napad na Kijev, ima žrtava

Ozbiljan ruski napad na Kijev, ima žrtava
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2024 / 12:51
Autor: SEEbiz
KIJEV - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je 16 ljudi ozlijeđeno u zgradi koja se zapalila nakon ruskog raketnog napada.

Dodao je da je 15 ozlijeđenih hospitalizirano. U međuvremenu, američka veleposlanica u Kijevu Bridget A. Brink reagirala je na napade Rusije usmjerene na Kijev i druge dijelove zemlje.

"Putin dočekuje 2024. lansirajući projektile na Kijev i diljem zemlje dok milijuni Ukrajinaca ponovno traže utočište na niskim temperaturama. Jake eksplozije u Kijevu jutros. Hitno je i kritično da podržimo Ukrajinu sada - da zaustavimo Putina ovdje", poručila je.

Raketni udar na Kijev uslijedio je nakon što je ukrajinska prijestolnica ranije napadnuta dronovima. Rusija je lansirala ukupno 35 bespilotnih letjelica na Ukrajinu u ranim jutarnjim satima, ali sustavi protuzračne obrane su ih sve uništili, priopćile su ukrajinske zračne snage.

Ukrajinski dužnosnici tvrde da su krhotine oborenog drona izazvale požar u stambenoj zgradi u jednom od okruga Kijeva.

Igor Terehov, gradonačelnik Harkiva, izvijestio je da su se u gradu čule eksplozije nakon što je Rusija pokrenula masovan raketni napad. "Eksplozije u Harkivu. Harkiv je pod velikim raketnim napadom. Sada je vrlo opasno biti izvan skloništa", objavio je na Telegramu.

Tagovi: rusija, ukrajina, kličko
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE