GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petar Pripuz odgovorio Nikoli Grmoji:

Petar Pripuz odgovorio Nikoli Grmoji:
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 17:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Petar Pipuz, predsjednik Nadzornog odbora C.I.O.S. Gurpe reagirao je priopćenjem na nedavne izjave saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje. Priopćenje prnosimo u cijelosti

Uvaženi saborski zastupniče, poštovani gospodine Grmoja!

Nastavno na Vaše prošlotjedne neutemeljene, zlonamjerno konstruirane i usmjerene, pomalo konfuzne, ali zasigurno diskriminatorne i u konačnici, posebno za jednoga zastupnika u strukturi zakonodavne vlasti - nedopustive izjave koje ste putem medija uputili cjelokupnoj hrvatskoj javnosti upravo iz Hrvatskoga sabora, a u kojima me izričito spominjete, u obvezi sam na iste reagirati.

Ponajprije izražavam podršku Vašim nastojanjima i angažmanu koji je usmjeren u opravdani javni interes i društveni boljitak, kako se od Vas, hrvatskoga zastupnika i u skladu sa Ustavom, očekuje. Unatoč presudi koju i sami spominjete, a kojom je potvrđeno da ste me neutemeljeno, iz samo Vama poznatih razloga svrstavali u kontekst „otpadne mafije“, Vi i dalje ustrajete u etiketiranju i kreiranju javnoga linča, aktualno insinuirajući na pripadnost „društvenim anomalijama“ i pozivajući doslovce na, kako kažete – lov „takvih ljudi“. Vrijeme kada se „lovilo“ samo na temelju prozivanja i etiketiranja od strane raznih političkih aktera, uvaženi zastupniče, stvar je prošlog i svršenog vremena.

Stoga, što se tiče Vaših nastupa u kojima naglašavate glagol „loviti“ želim Vas podsjetiti da je za vrijeme dok je Vaša stranka participirala u izvršnoj vlasti tijekom 2016. i 2017. godine, nada mnom osobno proveden porezni nadzor kojim je utvrđeno kako su sva moja primanja legalna te da ista, zakonito ostvarena, značajno nadmašuju rashode (što je razvidno iz zapisnika Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb, Službe za nadzor, Odjela za otkrivanje poreznih kaznenih djela, klasa: UP/I-215-02/15-01/14 iz svibnja 2016.).

Nažalost, u tom sam razdoblju bio spektakularno lišen slobode zbog navodnog ostvarenja značajnog iznosa nepripadne imovinske koristi, a za što se nakon više od šest godina istrage ispostavilo da za takvo što nije bilo dokaza, zbog čega je i sam USKOK obustavio postupak te isto potvrdio Rješenjem od 16. svibnja 2023. godine. Naime, iako učestalo prozivate institucije, u ovom Vas slučaju želim podsjetiti da je upravo Vaša stranka (tada) bila dio izvršne vlasti pa je za očekivati kako „tadašnji lov“ na Petra Pripuza nećete osporavati neučinkovitošću institucija.

Nadalje, želim Vas podsjetiti da se, osim nada mnom, i nad CIOS grupom nadzori provode kontinuirano, na zakonit te propisan način, a ni u kojem ih slučaju ne doživljavamo „lovom“. Isto tako ističem da CIOS grupacija zapošljava više od 1.100 radnika te da je prošle godine ostvarila gotovo 3 milijarde kuna, odnosno 400 milijuna eura konsolidiranih prihoda, kao i da uredno podmiruje sve obveze prema zaposlenicima, bankama, dobavljačima i, naravno, državnom i lokalnim proračunima. Tako je za prošlu godinu, uz druga davanja, samo na ime poreza na dobit, kao i poreza na ekstra profit uplaćeno više od 12 milijuna eura, odnosno 90 milijuna kuna u proračun iz kojega i Vi primate plaću.

Kao što je i Sud pravomoćnom presudom, na koju se pozivate, utvrdio da političar, kao javna utjecajna osoba ne može neargumentirano vrijeđati nejavne osobe bez ikakve odgovornosti, cijenjeni zastupniče Grmoja, želim vjerovati da ćete se tih načela u daljnjem djelovanju pridržavati. Dakako, razumijem da politika može biti nemilosrdna, ali kada govorimo o zastupniku u Hrvatskome saboru, tada cilj zaista ne bi smio opravdavati sredstva.

Tagovi: Petar Pripuz, Nikola Grmoja
PROČITAJ I OVO
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAHTJEVI
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAGREB - Domovinski pokret će na prvom koalicijskom sastanku s HDZ-om i ostalim partnerima tražiti da se napravi rebalans proračuna kako bi mogli u svojim ministarstvima početi uvoditi svoje mjere koje su obećavali prije izbora.
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
SKANDALI
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
MADRID - Španjolska traži javnu ispriku od argentinskog predsjednika Javiera Milea koji je suprugu španjolskog premijera Pedra Sáncheza nazvao "korumpiranom" tijekom posjeta Madridu u nedjelju.
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE