GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petković: Oštetio sam Dinamo i reprezentaciju

Petković: Oštetio sam Dinamo i reprezentaciju
REALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2023 / 20:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković najbolji je nogometaš godine u izboru "Kapetani biraju", koji je tportal proveo među nogometnim kapetanima 21. godinu zaredom.

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među kapetanima klubova SuperSport HNL-a, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2023. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač lige postao je napadač Dinama, koji je od mogućih 100 osvojio 92 boda.

Petković je ponio naslov s 28 bodova više od drugoplasiranog napadača Hajduka Marka Livaje, koji je slavio zadnje dvije godine. Treće mjesto zauzeo je Martin Baturina (Dinamo) s 24 boda, Toni Fruk (Rijeka) je osvojio 14, a Ramon Mierez (Osijek), Josip Mišić (Dinamo) i Lindon Selahi (Rijeka) po 12 bodova.
'
"Želim se zahvaliti svima koji su glasali za mene. Ovo je veliko priznanje s obzirom na to da su upravo kapetani svih HNL klubova birali najboljeg igrača. Ovo je nagrada za moj trud i motivacija za dalje. Isto tako želim zahvaliti i svojim suigračima bez kojih sigurno ne bi dobio ovo priznanje", izjavio je Petković, kojem je ovo druga nagrada tportala nakon što je bio najbolji i 2019.

"Mislim da sam uvijek pokazivao respekt prema suparnicima, pokušat ću nastaviti sa što boljim igrama. Što se tiče moje sezone, gledam je kroz klub i sigurno je moglo bolje. Imao sam i ozljedu, no to su neke stvari na koje ne možeš utjecati. Sezona je bila pozitivna i mislim da će iduća biti još bolja", dodao je.

Petković je istaknuo kako igranje u Dinamu uvijek donosi pritisak.

"Igranje u Dinamu uvijek donosi pritisak, velika su očekivanja i kada se dogodi sezona u kojoj nisi na vrhu ljestvice, sigurno da je teško. Pritisak je i kada pobjeđuješ, ali ne igraš na način kako bi trebao. No, u zadnjih šest sezona smo četiri puta "prezimili" u Europi nakon 50 godina čekanja. To je veliki uspjeh. Bilo je situacija gdje smo svi mogli bolje, ali nadam se kako ćemo u nastavku sezone dovesti Dinamo tamo gdje pripada."

Petkovića su pitali za koga bi on glasao.

''Zatekli ste me malo, nisam razmišljao o tome. Imam jako dobrih suigrača u Baturini, Mišiću, Ristovskom, imam jako dobrih protivnika u Livaji, Mierezu, Labroviću. Liga je jako dobra i podiže se kvaliteta HNL-a iz godine u godinu. Europski rezultati to ne prate, ali fali nam možda jedan iskorak u infrastrukturi, školi i svemu i da drugi naprave iskorak u Europi. To je sve proces i mislim da će hrvatski nogomet rasti bez obzira na ovaj period u kojem liga stagnira.'''

Derbi je bio siromašan i bez golova, a Petković je pokazao veliku dozu agresije.

''Hajduk? Nisam bio na nivou, mogao sam puno bolje. Žao mi je što se piše da je najbolji akter utakmice bio sudac, ja sam prvi u više navrata zaslužio žuti karton, kao i drugi igrači koji su napravili ratničku atmosferu. Imao sam previše grubih poteza, iako sam dobar s Uremovićem i Šarlijom, stisnuli smo si ruke kasnije. Volio bih da se utakmica pamtila po potezima. Bio to Petković, Ademi, Livaja ili Pukštas. Volio bih da je bio zapamćen derbi po tome. Tri boda bila su prioritet i ako se stvori ta jedna ratnička atmosfera, ne mogu dozvoliti da tako ljudi tuku mene ili moje suigrače. To je nešto što se ne smije događati, na agresiju se uvijek mora odgovarati agresijom u nogometu.''

Petković je velik dio jeseni propustio zbog ozljede.

''Moja ozljeda? Nažalost, oštetio sam Dinamo i reprezentaciju, žao mi je zbog toga. Sada nosim drugačiju odgovornost nego prije, ali znam da sam htio najbolje iako nije tako ispalo. Volio bih biti još pametniji sljedeće godine, pomoći svojim momčadima da ostvarimo sve što želimo.

Tagovi: PETKOVIĆ, JAKIROVIĆ, DINAMO, LIVAJA, HAJDUK, HNL
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE