GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković kršio izbornu šutnju pred kamerama

Plenković kršio izbornu šutnju pred kamerama
HDZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2024 / 10:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Andrej Plenković dao je izjavu nakon glasanja koja se ne može protumačiti drugačije nego kao kršenje izborne šutnje.

"Danas je lijep dan, dobro smo raspoloženi i optimistični. Nadam se da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni red, za Hrvatsku koja pripada zapadnom i transatlantskom demokratskom krugu. Pozivamo da se Hrvatska vodi ozbiljno i pouzdano i da se Hrvatska vodi sigurno. Ja sam uvijek za to da što veći broj hrvatskih građana iskoristi svoje pravo. To je jedno lijepo građansko pravo", rekao je Plenković.

"Prvo ću popiti jednu kavu s prijateljima na Črnomercu, nakon toga ću se družiti sa suprugom i djecom, obilazili smo sve hrvatske gradove i županije, a onda ćemo navečer u Westinu dočekati rezultate. Da nema podrške supruge, sigurno ne bi bilo ovako dobro", rekao je Plenković pa dodao: "Mi poštujemo Ustav."

"Što se tiče regionalne stabilnosti, mi smo uvijek pokazivali vodstvo. Mi smo ostvarili svoje strateške ciljeve, ušli smo u NATO, EU, eurozonu i Schengen, ostaje zaokružiti to članstvom u OECD-u. Pomažemo i Bosni i Hercegovini, radi Hrvata koji su tamo konstitutivan narod, ali želimo razvijati odnose sa svim susjedima", rekao je Plenković.

"Mi smo u mandatu pokazali kako se vodi uključiva politika prema manjinama, pa tako i srpskoj manjini, od elementarnih stvari kao što su voda i struja pa do uključenosti u političke procese. Lijepo je vidjeti kad svi manjinski zastupnici dižu ruku za Zakon o hrvatskom jeziku", rekao je Plenković.

"Na BiH gledamo jako pozitivno, to je nama susjedna zemlja. Za nju se zalažemo gotovo onako kako se zalažemo za Hrvatsku. Podržavamo cjelovitu BiH i Daytonski sporazum. Želimo da se riješi vječno pitanje Hrvata u BiH. Te poruke kao Dodikove se stalno ponavljaju, to nije ništa novo. Razgovaramo sa svima i šaljemo poruke stabilnosti i funkcionalnosti, to je važno za BiH, pa i za mir u regiji. Zalažem se za dijalog", rekao je.

Tagovi: PLENKOVIĆ, HDZ, IZBORNA ŠUTNJA, WESTIN
PROČITAJ I OVO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE