GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Popuštamo mjere za osnovne škole i sport

Plenković: Popuštamo mjere za osnovne škole i sport
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 12:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Počela je sjednica vlade na kojoj će premijer Plenković otkriti koje epidemiološke mjere će se ublažiti od 1. veljače.

"Što se tiče koronavirusa, situacija je i dalje povoljna u odnosu na onu koja je bila prije par tjedana. Zadnjih tjedan dana prosjek je 522 dnevno, a to je 7 puta manje nego prije mjesec i pol", rekao je Plenković.

"Smrtnost također pada, što je dobro. To nam govori da moramo nastaviti s naporima i odgovornošću. Situacija s novim sojevima upućuje na izniman oprez i tome da se s idejom o popuštanju mjera pristupa koordinirano. Nakon rasprava s vladom i stožerom mi smo u okolnostima gdje smo zahvajujući građanima u poziciji da pošaljemo poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera u 2 segmenta. Prvi je osnovna škola, mogućnost da učenici od 5-8 razreda vrate u školske klupe, a drugi je dopuštanje većeg broja sportskih aktivnosti, posebno onih na zraku, ali i nekih individualnih sportskih aktivnosti. Više o tome reći će ministar Božinović", rekao je Plenković.

"Mjere ćemo revidirati sredinom veljače, cilj je da prebrodimo zimske mjesece u što boljoj situaciji. Nastali su zastoji u distribuciji cjepiva, sad je vrijeme za signal optimizma i visoki stupanj opreza i zato smo nakon analize trendova odlučiti se zadržati na ova dva pravca djelovanja, ali to ne znači da nećemo biti u prilici razmišljati o povratku na uobičajeni način života", rekao je.

Sudeći po Plenkovićevom riječima, kafićima ipak neće biti dozvoljeno izdavanje kave za van.

Tagovi: Andrej Plenković, koronavirus, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, zatvaranje škola, Istarska županija
PROČITAJ I OVO
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE