GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković potvrdio: Novi ministar gospodarstva bit će Damir Habijan

Plenković potvrdio: Novi ministar gospodarstva bit će Damir Habijan
MINISTAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2023 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon smjene Davora Filipovića, kojemu je vlastiti savjetnik navodno radio iza leđa, Hrvatska traži novoga ministra gospodarstva. Prvi favorit je varaždinski HDZ-ovac Damir Habijan, a to je danas u Bruxellesu potvrdio i Andrej Plenković

Informaciju je prvi objavio portal 24sata.hr, odakle tvrde da je potvrđena iz više izvora u stranci. Glasnogovornik Vlade Marko Milić za tportal je i službeno potvrdio da je Damir Habijan kandidat za ministra gospodarstva.

Ovu informaciju je službeno potvrdio i Andrej Plenković dajući izjavu u Bruxellesu, donosi Jutarnji.

'Odlučio sam predložiti Damira Habijana za ministra gospodarstva i održivog razvoja i on je to prihvatio. Osim potpore čelnih ljudi u HDZ-u, dobio je i potporu većine. Mi ćemo u ponedjeljak održati sastanak parlamentarne većine na kojem će se on predstaviti, potom na stranačkinm tijelima, a nakon toga ću uputiti pismo predsjedniku Sabora da se održi izvanredna sjednica u srijedu. Sve bi trebalo biti zaključeno do srijede popodne', rekao je premijer novinarima u Bruxellesu.

Radi se o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje i lojalan je stranci.

Habijan u posljednje vrijeme sve češće istupa u ime HDZ-a kada je potrebno objašnjavati određene pozicije ili braniti stav stranke oko važnih odluka. Plenković se navodno odlučio za Habijana kako bi i HDZ sa sjevera dobio jaku političku funkciju u Vladi.

Habijan je zaljubljenik u sport i diplomirao je na temu 'Sportsko pravo u EU: studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU-a', no ne može se reći da ima iskustva u gospodarstvu.

Na društvenim mrežama često objavljuje fotografije bez majice, na kojima se hvali fit figurom. Zanimljivo je kako je nakon objave u medijima da je kandidat za ministra gospodarstva zatvorio svoj profil na Instagramu, kojim dominiraju takve fotografije.

Tagovi: HABIJAN, PLENKOVIĆ, FILIPOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE