GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Snimke koje su procurile? Bio sam malo slobodniji

Plenković: Snimke koje su procurile? Bio sam malo slobodniji
ZADNJA PRESSICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2024 / 12:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković drži konferenciju za medije na kojoj govori o izborima i političkim oponentima, s naglaskom na predsjednika Zorana Milanovića, prenosi N1.

Istaknuo je kako očekuje veliku podršku na izborima te kako je njegova stranka vodila dobru kampanju.


“Ova kampanja bila je neobična po nekoliko elemenata. Izuzetno je kratka, imamo taj bizaran dan, srijeda, van sve dosadašnje prakse. Milanović je prije par tjedana napravio diverziju na ove izbore, maknuo je sa strane Grbina…”, rekao je Plenković na početku pressice.

Dodao je i kako je Milanović svojim potezom poništio kampanju SDP-a i učinio mu medvjeđu uslugu.

“Što se tiče nas, imamo program, viziju Hrvatske koja je potpuno drugačija od onoga što bi bila alternativa predvođena Milanovićem i njegovim jatacima.”

Istaknuo je i kako Milanović “gura Hrvatsku u ruski svijet” i to “u trenutku kad Rusija već dvije i pol godine vrši agresiju na Ukrajinu”.

Plenković je govorio i o brojnim projektima koje smatra uspjesima svoje Vlade, a ponovio je i predizborna obećanja o dodatnim godinama staža za žene za svako rođeno dijete, kao i ono o priznavanju mirovinskog staža za studente koji rade.

Kritizirao je i zagrebačku gradsku vlast, rekavši kako žele riješiti neadekvatno riješeno pitanje otpada.

“Oni koji danas vode Zagreb nisu iskoristili šansu koju su iskoristili HDZ-ovi gradonačelnici i Zagrepčani sada plaćaju najveću stopu poreza na dohodak. Mogli smo svi imati veće plaće, grad to nije učinio”, rekao je govoreći o poreznoj reformi.

Plenković je istaknuo kako imaju i konkretne ideje za rasterećenje prometnih gužvi u glavnom gradu. “Mi smo Zagrebu itekako pomogli”, kaže.

Na pitanje novinara o snimkama koje su procurile u kojima Plenković vrijeđa saborske zastupnike oporbe, on kaže kako to nije trebalo biti javno i da se na internim sastancima slobodnije govori.

Tagovi: plenković, milanović, butković, penava, hdz
PROČITAJ I OVO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
POZIV
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
ZAGREB - Povjesničar Josip Jurčević, novoizabrani zastupnik Domovinskog pokreta (DP), gostovao je u podcastu Mrežnica, gdje je govorio, među ostalim, o slaganju nove većine koje traje već 14 dana i drugim političkim aktualnostima u zemlji te je nimalo biranim riječima komentirao šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, s kojim DP pregovara o novoj vladi.
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru
KONSTITUIRANJE SABORA
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru

ZAGREB - Dok pregovarački proces o formiranju Vlade nije ograničen vremenom, jer nije propisan rok u kojem predsjednik Republike mora nakon izbora odlučiti o mandataru, drukčija je situacija kada je riječ o Saboru.

Slavi se Praznik rada, stigle i prve poruke sindikata: Radnici nemaju dostojne plaće
PRAZNIK RADA
Slavi se Praznik rada, stigle i prve poruke sindikata: Radnici nemaju dostojne plaće
ZAGREB - Međunarodni je praznik rada. Zagreb je proslavu organizirao u Maksimiru, grah se dijeli i u Splitu, a oglasit će se i sindikati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE