GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Vučković radi sjajno, oporba parazitira na temi svinjske kuge

Plenković: Vučković radi sjajno, oporba parazitira na temi svinjske kuge
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2023 / 18:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon šireg predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković dao je izjavu.

“Nastojat ću biti brz i dati osvrt na rebalans proračuna. Važan je podatak rasta na 2,8 posto što je 2,1 više nego naša procjena ujesen. Inflacija oko 8 posto. Smanjiti javni dug je sitinski veliki korak naprijed”, rekao je premijer.

Što se tiče drugih tema, premijer je rekao: “Predsjednik je odmah potpisao zakon o Osobnoj asistenciji, nije čekao osmi dan, treći, četvrti, šesti. Kad se hoće, može se”, rekao je. Kad se želi napraviti trošak Hrvatskom saboru onda se namjerno opstruira”, kazao je.

Navodi da opet nije bilo oporbe u Saboru. “Sve je to napravljeno u sprezi i namjerno, Zakon će se izglasati. To nije ništa novo nego prilagodba sustava od deset izbornih jedinica”, rekao je.

“Također, predstavili smo prijedloge Zakona o inkluzivnom dodatku i dječjem doplatku. To su sjajne novosti i ispunjneje našeg programa”, kazao je.

Navodi da Zakon o dječjem ide na veliko povećanje od 500 tisuća djece i broja korisnika.

Isto tako, kaže da se danas razgovaralo i o svinjskoj kugu koja je pogodila Slavoniju.

“Jedna mala skupina političkih stranaka na istoku zemlje vjerojatno ne znaju da postoji u Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji. Oni bi sad na tome parazitirali, ali neće. Ovdje je stav Vlade i naših ljudi na razini županija identičan. Imamo puno kakofonije u eteru. Ponavljam da ne postoji cjepivo za svinjsku kugu, kao ni lijek. Jedini način kako se boriti je poduzeti mjere prostornog ograničenja ili eutanazija”, kazao je Plenković.

“Za razliku od nas, drugi se žele parazitirati na svinjskoj kugi. Mi se želimo zalagati za istinu”, rekao je premijer.

Plenković se dotaknuo i požara u tvrtki Drava International.

“HDZ-ovi predstavnici će predstaviti tematsku sjednicu da s edo kraja rasvjetli o kakvom se otpadu radilo. U interesu nam je razrješenje ovog slučaja”, kazao je.

Navodi da je održan i bilateralni sastanak.

“Što se tiče sastanka mene i župana Anušića naravno da sam ponovio da postoje stvari koje su se događale na sjednicama predsjedništva na kojima nije bio pa je u nedostatku informacija u intervjuu odgovorio tako kako je. On sad raspolaže tim informacijama”, rekao je.

Također je komentirao osudu terorističkog akta u Bruxellesu.

“Ovo je očito povezano s terorističkim napadom Hamasa na Izrael”, kazao je.

“Mislim da najžešće trebamo osuditi Hamasov napad na Izrael. Ubili su djecu, mlade, stare. Izrael ima pravo na obranu, ali mora uzimati u obzir norme međunarodnog i humanitarnog prava”, kazao je. Također, navodi da žele da se izbjegne regionalni konflikt.

Na pitanje kad počinje kampanja, premijer je rekao: “Sve u svoje vrijeme. Jeste li vidjeli koliko mi toga stignemo u kratkom vremenu? Sve za Hrvatsku”

Tagovi: Andrej Plenković, Marija Vučković, afRička svinjska kuga
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE