GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pobuna zdravstvenih radnika u Dubravi

Pobuna zdravstvenih radnika u Dubravi
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 12:16
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Zdravstveni radnici KB-a Dubrava ponovno prosvjeduju. Nezadovoljni su već neko vrijeme, zbog stanja u bolnici, zbog organizacije rada, kao i zbog toga što je KB Dubrava postala covid bolnica.

"Oboljeli od covida liječe se u neadekvatnim prostorima, u lošim higijenskim uvjetima, na starim respiratorima, bez infektologa. Pacijenti su učinjeni pacijentima drugog reda", rekao je jedan od djelatnika KB Dubrava.

"Djelatnici KB Dubrave protestiraju zašto što su pacijente cijelog istočnog dijela grada učinili pacijentima drugog reda. Istok grada ostaje bez akutne bolnice koja hitnom službom pokriva populaciju od oko 350 tisuća stanovnika."

"Djelatnici KB-a Dubrava učinjeni su zdravstvenim djelatnicima drugog reda", rekao je Josip Ćurić, predsjednik Povjerenstva za kvalitetu KB Dubrava.

Pozivaju ministra da još jednom preispita svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica.

"Ne damo bolnicu, ne damo bolnicu", odjekuje pred KB-om Dubrava. "Ni naše pacijente", uzvikuju.

"Bolnica je naš drugi dom. Ova bolnica se sustavno uništava, budite uz nas, ne dajte da oduzmu vašu i našu bolnicu", kazala je jedna sestra.

"U situaciji kada ostale bolnice grada Zagreba nisu u stanju poslati ni 50 djelatnika u ovom trenutku za pomoć kolegama u Dubravi, kako onda možemo od njih očekivati da dodatno zbrinu i naše pacijente? Djelatnici KB Dubrava protestiraju zato što su djelatnike KB Dubrava učinili zdravstvenim djelatnicima drugog reda. Bez obzira na svakodnevne iznimne napore, frustrirani su i demoralizirani jer ni jednim ni drugim pacijentima ne mogu pružiti adekvatnu skrb. Zgrada KB Dubrava je jedina zgrada zdravstvenog sustava grada Zagreba i zagrebačke županije koja je statički u stanju izdržati i najrazornije potrese. Zato bi KB Dubrava u ovom trenutku trebala biti tretirana kao jedinstveno mjestu na kojemu zdravstvenu skrb u svakom trenutku mogu dobiti sve skupine građana. Zbog iznimne važnosti KB Dubrava u zdravstvenom sustavu RH pozivamo ministra da još jednom preispita svoju odluku o proglašenju KB Dubrava covid bolnicom."

Tagovi: KB Dubrava, Silvio Bašić, Josip Ćurić, Povjerenstvo za kvalitetu KB Dubrava, prosvjed u KB Dubrava, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
TRZAVICE
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komewntirao je prve trzavice njegove stranke s HDZ-om.
Kina pokrenula opsežne vojne vježbe, okružila Tajvan
PRITISAK
Kina pokrenula opsežne vojne vježbe, okružila Tajvan
PEKING - Kina je pokrenula dvodnevne vojne vježbe oko Tajvana u, kako je nazvala, "kažnjavanju" za "separatistička djela", nekoliko dana nakon što je samovladajući otok prisegao za novog demokratski izabranog čelnika.
Plenković: Poraženi kršitelj Ustava trebao je dati ostavku
PREMIJER
Plenković: Poraženi kršitelj Ustava trebao je dati ostavku
ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu kako se ‘teško poraženi kršitelj Ustava polako vraća u turu po Hrvatskoj’, umjesto da je dao ostavku i sakrio se u “mišju rupu” te nestao iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima.
Poduzetnik Danijel Tušak kandidira se za gradonačelnika Gospića
LOKALNI IZBORI
Poduzetnik Danijel Tušak kandidira se za gradonačelnika Gospića
GOSPIĆ - U tijeku je proces pristupanja i predaje prikupljenih potpisa Gradskom izbornom povjerenstvu grada Gospića u procesu prijevremenih izbora za mjesto gradonačelnika Grada Gospića.
Slovenija produžuje kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci
KONTROLE
Slovenija produžuje kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci
LJUBLJANA - Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci, odnosno do 21. prosinca, objavio je u srijedu slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar, prenosi slovenska agencija STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE