GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pokrovac: Razgovora će ipak biti, ali sutra dopodne

Pokrovac: Razgovora će ipak biti, ali sutra dopodne
PROSVJEDNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2023 / 20:56
Autor: SEEbiz
ĐAKOVO - Svinjogojci, koji sedmi dan prosvjeduju u istočnoj Slavoniji, nisu se tijekom dana, kako su očekivali, susreli s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, ali se razgovorima s predstavnicima države još nadaju, i to u srijedu, tvrdeći kako to ne znači i da odustaju od svojih zahtjeva.

- Nazvao me tijekom dana državni tajnik (Mladen) Pavić da mi kaže kako od sastanka s ministricom danas nema ništa. Ali će do sastanka s pregovaračem kojeg odredi premijer Andrej Plenković doći sigurno u srijedu tijekom dopodneva. Nećemo ići u Zagreb, oni su na potezu, zovemo ih u Slavoniju. Više nikome ne vjerujemo, nikamo nećemo ići, potvrdio je večeras predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac.

Dodao je da su kao pregovarači dobrodošli svi osim držanog tajnika Ministarstva poljoprivrede Mladena Pavića protiv kojega će, najavio je, kada prosvjedi završe, osobno podnijeti kaznenu prijavu.

- On je živo zlo hrvatske poljoprivrede. Lažov i manipulator koji ne čini ništa dobroga za hrvatsku poljoprivredu, rekao je Pokrovac.

Ako se razgovor ipak ne dogodi, iz Stožera najavljuju nove blokade, a u pripremi je i novi prosvjedni punkt, u Vođincima na vinkovačkom području gdje se danas okupilo četrdesetak nezadovoljnih poljoprivrednika koji samo čekaju znak da izađu na prometnice, ali i magistralnu željezničku prugu Vinkovci - Zagreb.

Prosvjednici traže ispunjenje tri najvažnija zahtjeva - prestanak eutanazija zdravih svinja i omogućavanje njihova prometovanja, kao i klanja.

Na prosvjednom punktu kod Županje, gdje su traktorima blokirali prilaz državnom cestom D55 graničnom prijelazu Županja - Orašje, danas je rečeno kako je na jučer održanom sastanku s predstavnicima poljoprivredne komore i uzgajivača svinja usuglašeno oko 90 posto spornih situacija.

- Mi nismo protivnici i neprijatelji Vladi i Ministarstvu poljoprivrede. Smatramo da mjere koje se poduzimaju u državi u borbi protiv afričke svinjske kuge nisu dobre i vode uništenju svinjogojstva i slavonskog sela. Nije mi jasno zašto se eutanaziraju zdrave svinje i zašto je cijela Vukovarsko-srijemska županija u karanteni, čak i ona mjesta u kojima bolest nije zabilježena, a samo par kilometara dalje u susjednoj županiji se živi normalno, svinje se prodaju i kolju. Meni tu nema logike, rekao je Tomislav Pokrovac.

Tagovi: POKROVAC, VUČKOVIĆ, PLENKOVIĆ, SVINJOHOJCI
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE