GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Protuudar ukrajinske vojske u Bahmutu, Zelenski optimističan

Protuudar ukrajinske vojske u Bahmutu, Zelenski optimističan
PREOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2023 / 08:20
Autor: SEEbiz / klix.ba
KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će vratiti svaki dio teritorija koji je Rusija otela Ukrajini, dok su njegovi vojnici na prvoj crti obrane Ukrajine teritorijalno napredovali u Bakhmutu.

"Nećemo ostaviti nijedan komad naše zemlje neprijatelju, tiranija neće vladati nigdje. Moramo vratiti slobodu i sigurnost cijeloj ukrajinskoj zemlji", rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

Njegovo obraćanje uslijedilo je nekoliko sati nakon što su ukrajinske trupe, uključene u teške borbe za kontrolu nad istočnom regijom Donjecka, rekle da su potisnule ruske trupe do dva kilometra u nekim mjestima u blizini Bakhmuta.

"Tamo provodimo učinkovite protunapade", rekao je sinoć na Telegramu Oleksandr Sirsky, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga.

Sirski je rekao da su jedinice ruske plaćeničke skupine Wagner u nekim dijelovima zamijenjene jedinicama regularne ruske vojske.

"Ove slabije obučene jedinice sada su poražene", rekao je zapovjednik, dodajući da se bitka za Bahmut nastavlja.

Osnivač ukrajinskog bataljuna Azov, Andrij Biletskii, izjavio je na Telegramu da je teritorij potpuno slobodan od ruskih vojnika te da su najmanje dvije ruske brigade poražene i zarobljene.

Podsjećamo, branitelji 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine porazili su postrojbe 72. motorizirane brigade ruske vojske u blizini grada Bakhmuta, oslobodili dio teritorija i zarobili određeni broj vojnika.

Prema informacijama koje je 3. jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine objavila na Telegramu, jedna ruska brigada u blizini Bakhmuta potpuno je uništena.

Tagovi: ukrajinka vojska, Bahmut, Volodimir Zelenskij, pukovnija Azov
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE