GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sad se zna: Egipćani stradali u teškoj nesreći stigli su iz Srbije

Sad se zna: Egipćani stradali u teškoj nesreći stigli su iz Srbije
POST FESTUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2024 / 12:33
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Policija više nema nijednu dvojbu - vozač Mitsubishija koji je u noći na subotu 6. siječnja izazvao stravičnu prometnu nesreću na autocesti A1 državljanin je Moldavije, i sam teško stradao u toj nesreći, te je on i formalni osumnjičenik za ovo kazneno djelo.

To nije jedini zaključak odnosno novost do koje su došli istražitelji ovoga slučaja. Također je utvrđeno da su svi putnici koje je prevozio u terencu mađarskih oznaka Egipćani, njih dvanaestorica su se nagurala na preostalih šest sjedala. Osoba iz tog automobila koja je podlegla ozljedama na mjestu događaja je također migrant - Egipćanin te je na njegovu tijelu bila obavljena obdukcija.

U prvim trenucima nakon nesreće kalkuliralo se da je pod terencem ostalo tijelo vozača, pogotovo što je Moldavac liječničkom osoblju Opće bolnice Karlovac kazao kako je on bio suvozač. Posljednjim rezultatima istrage utvrđeno je da to nije bilo točno, nego je samo sa sebe htio otkloniti odgovornost svjestan već tada razmjera tragedije koju je izazvao. Stradali Egipćanin, ali i svi ostali koji su se našli u automobilu smrti mladi su dečki, redom maloljetnici na pragu punoljetnosti. Vozač je također mlad čovjek, desetak godina stariji od njih. Oni su u početku odbijali bilo kakvu komunikaciju s osobljem bolnice, tome je pridonijela i jezična barijera, no već tada su liječnici došli do zaključka da se radi o tinejdžerima u dobi između 15 i 17 godina. S obzirom na to da su imali ozljede ekstremiteta, a i dijelom i zbog jezične barijere zbog koje nisu uspjeli razaznati gdje ih boli, svi su prošli rendgensko snimanje, a radiološki nalazi su pokazali nesraštene hrskavice na kostima, specifične za mlade osobe u pubertetskoj dobi, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, kobne noći, oko 1:40 supružnici iz Rijeke vozili su se iz Zagreba kući. Sat prije sletjeli su na zagrebački aerodrom sa zimskog godišnjeg odmora koji su proveli na Malti, gdje su dočekali Novu 2024. godinu. U Zagrebu ih je čekao njihov SUV Alfa Romeo zlatne boje. Do mjesta nesreće, malo poslije tunela Sveti Marko i malo prije čvora Novigrad na Dobri, prošli su točno 70 kilometara i iza njih je bilo četrdesetak minuta vožnje. Vozio je 48-godišnji otac, godinu mlađa majka je sjedila na suvozačkom mjestu, a njihov 16-godišnji sin, učenik jedne riječke gimnazije, upravo je utonuo u san. Ne postoji tragičnije buđenje od onoga koje je imao ovaj jadni dečko. Udar dvije tone teškog Mitsubishija bio je stravičan.

Očevid na mjestu događaja će ukazati na to da je na 48. kilometru autoceste A1 u smjeru juga vozač terenca izgubio nadzor nad vozilom, udario u metalnu bankinu koja dijeli dva prometna traka, te ga preletio uslijed zanošenja i prešao na suprotnu kolničku traku, potom udario direktno u Alfu, kojom je naišla nesretna obitelj iz Rijeke. Dva vozila više nisu sličila na vozila, iz Mitsubishija je ispao motor na jednu stranu, a putnici su se rasuli po prometnici. U Alfi su majka i otac preminuli na mjestu događaja, dječak je zadobio lakše ozljede, ali i tešku psihičku traumu te su mu dva dana pružali psihološku pomoć u Općoj bolnici Karlovac. Osim u karlovačku bolnicu pacijenti su prevezeni u bolnicu u Ogulin, KBC Rijeka te KBC Zagreb, a potom su dva teško ozlijeđena "ogulinska" pacijenta prebačena na daljnje liječenje, jedan u Zagreb, drugi u Rijeku.

Moldavski pacijent, krijumčar i vozač vozila bio je prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagreb na operaciju kralježnice u nedjelju, dan nakon nesreće, a prošloga četvrtka vraćen je na daljnji oporavak u OB Karlovac, gdje ga je nadzirala policija. U subotu je policija nad njim dovršila kriminalističko istraživanje te podnijela odgovarajuće kaznene prijave. Po prijedlogu tužiteljstva 30-godišnjem Moldavcu određen je istražni zatvor te bi mogao završiti u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Ravnateljica OB Karlovac dr. Ivana Kovačić potvrdila nam je da su njegove ozljede teške, ali ne u toj mjeri da bi ostao nepokretan. Kaže da nije imao povredu leđne moždine, moguće će imati posljedice u ograničenju kretanja, ali ne i značajniju invalidnost koja bi ga prikovala za invalidska kolica.

Tagovi: nesreća, migranti, Egipat, mitsubishi
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE