GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sudski vještak: Banožić je imao sreće što je preživio

Sudski vještak: Banožić je imao sreće što je preživio
STRUČNJACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2023 / 21:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Goran Husinec, sudski vještak za promet, u Dnevniku N1 televizije s našom Ankom Bilić Keserović razgovarao je o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen bivši ministar obrane Mario Banožić, a jedna osoba je poginula.

Husinec je za N1 televiziju objasnio zašto se toliko dugo čeka toksikološki nalaz. “Obično se čeka oko tjedan dana, radi se analiza na droge, alkohol i sve drugo. To će trajati, ne ide to tako brzo. Ići će prometno pa meteorološko vještačenje itd. Vjerojatno nije dovršena ni obdukcija. Treba tu više mjeseci, to ide polako.”

Bivši ministar je prijavljen za ubojstvo iz nehaja, a Husinec navodi da će cijeli proces potrajati godinama.

“On je okrivljeni. Nevjerojatno je kako su ga brzo stavili za okrivljenog; inače to do dugo traje. Sada ide normalan sudski proces, to će trajati sigurno nekoliko godina, vidjet ćemo kako će to sve skupa završiti”, rekao je.

Husinec se osvrnuo i na vozilo kojim je Banožić upravljao.

“To je terenac starijeg tipa, u pitanju je stariji automobil. On je jako spor, ubrzanje mu je koliko je nekad imao stojadin, usko je vozilo, namijenjeno je za šumu i puno ga koriste za lov, nije baš za pretjecanje, pogotovo ne u magli.”

Navodi da su vremenski uvjeti bili otežani zbog magle te da je magla najveći neprijatlj vozača.

“Da je bila kiša bila bi bolja vidljivost i vozači bi se sigurno bolje vidjeli. Magla je najveći neprijatelj vozača, jako se teško raspoznaju svjetla, teško se vide rubovi kolnika, teško se procjenjuju međusobne udaljenosti. Općenito treba izbjegavati vožnju po magli.”

Husinec tvrdi da je željezni nosač na krovu terenca spasio život dojučerašnjem ministru. “On je imao sreće – to je čvrsto vozilo sa šasijom, imao je krovni nosač, željezni, koji mu je spasio život jer se krov nije uspio sfrkati. Krov se krenuo savijati, ali to je spriječio željezni bulbar. Taj čvrsti željezni nosač na krovu mu je spasio život.”

“Kombi je isto čvrsto vozilo i možete vdjeti koliko je ovaj terenac bio jak kad je vozač kombija preminuo na mjestu”, kazao je Husinec u Dnevniku N1 televizije.

Tagovi: Banožić, nesreća, Vinkovci
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE