GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko je Ivan Anušić?

Tko je Ivan Anušić?
BIOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2023 / 16:40
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Kandidat za novog ministra obrane Ivan Anušić na tu dužnost dolazi s mjesta osječko-baranjskog župana na koje je dvaput biran, a bio je i saborski zastupnik te načelnik općine Antunovac.

I ovaj tjedan u našoj ponudi pronađi velik izbor proizvoda po povoljnim cijenama i uštedi!

Anušić je rođen 13. listopada 1973. godine u Osijeku, živi u Antunovcu i otac je četvero djece. Završio je Kineziloški fakultet na Sveučilištu u Zagrebu, navodi se u njegovom životopisu na službenim stranicama Osječko-baranjske županije.

Politikom se bavi od 1993. godine, kada se pridružio redovima HSP-a, no kasnije postaje članom HDZ-a.

Od 2005. do 2017. godine bio je načelnik općine Antunovac, a na lokalnim izborima 2017. godine izabran je na mjesto župana Osječko-baranjske županije. U svibnju 2021. godine, ponovno je izabran za župana već u prvom krugu lokalnih izbora.

Za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije izabran je u ožujku 2014., a dvije godine poslije ponovno je izabran na istu dužnost.

Anušić je bio saborski zastupnik u 8. sazivu Sabora, kada je obnašao dužnost potpredsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a bio je i član Odbora za poljoprivredu te za regionalni razvoj i fondove Europske unije.

U 9. sazivu Hrvatskog sabora bio je predsjednik Odbora za ratne veterane i član Odbora za obranu.

Anušić je bio i maloljetni dragovoljac Domovinskog rata. Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak, ističe se na stranicama osječko-baranjske županije.

Premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak da će Anušića predložiti Hrvatskome saboru za potpredsjednika Vlade i ministra obrane.

Tagovi: anušić, ivan anušič, osijek, hdz, hsp, hos
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE