GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević o Uskoku u Zrinjevcu: U interesu nam je da se raščiste sumnje

Tomašević o Uskoku u Zrinjevcu: U interesu nam je da se raščiste sumnje
AFERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2023 / 13:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je u utorak rekao da se traži dokumentacija iz 2019. povezana s poslovima s kosiilicama koje USKOK istražuje u gradskoj firmi "Zrinjevac", poručivši kako im je u interesu da se raščisti svaka sumnja koja postoji.

"Ne mogu znati detalje jer su izvidi tajni. Ono što vidim prema dostupnim informacijama u medijima jest da se traži dokumentacija još iz 2019. godine. Nama je u interesu da se svaka sumnja koja postoji raščisti", rekao je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare nakon obilaska radova na obnovi Prve ekonomske škole.

Time je odgovorio na novinarski upit vezan uz medijske napise da je Uskok ušao u "Zrinjevac", podružnicu Zagrebačkog Holdinga, zbog najma kosilica.

Naglasio je kako uvijek inzistiraju da se sva dokumentacija koju traže istražna tijela u potpunosti dostavi u najkraćem mogućem roku - kako od Gradske uprave, tako i od gradskih poduzeća.

Navodeći kako ne može imati puno informacija jer su izvidi tajni, Tomašević je podsjetio da ih je bilo i u situacijama kada je i on imao kaznene prijave vezane uz novi model gospodarenja otpadom.

Tomašević je još jednom izrazio žaljenje i nadu da će se ozlijeđeni brzo oporaviti nakon što je prošli tjedan na Bundeku vozač hitne pomoći vozilom udario u troje maloljetnika.

Posebno je pohvalio ponašanje dvije ozlijeđene djevojke koje su pozvale hitnu pomoć zbog nepoznate djevojke kojoj nije bilo dobro, a na kraju ih je ozlijedilo vozilo hitne.

Također, pohvalio je i što je jedna od prvih stvari koje su napravile bila ta da su pitale za stanje vozača koji ih je ozlijedio te mu u svojim kasnijim izjavama nisu zamjerile.

"Te geste su hvalevrijedne i doista ne vidim nikakvog razloga za osude koje se šire društvenim mrežama od dijela građana prema tim mladim ljudima", kazao je.

Tomašević je izrazio i žaljenje zbog situacije u kojoj se našao vozač hitne pomoći koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri dao doprinos spašavanju stotina ljudskih života sa tisućama vožnji koje je napravio kao vozač hitne.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je da su danas objavljeni javni pozivi za dva nova pilot programa - jedan se odnosi na potporu doktorskim studentima koji studiraju na zagrebačkom Sveučilištu, a drugi je za potporu obrazovanju učenika srednjih škola i studenata koji su pod međunarodnom i privremenom zaštitom na području Grada Zagreba.


Javni pozivi su otvoreni do kraja godine ili do isteka planiranih sredstava.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec prije toga obišli su radove na obnovi Prve ekonomske škole u Medulićevoj ulici.

Naveo je da će ukupna vrijednost obnove biti oko 20 milijuna eura, pri čemu će dio biti plaćen iz Fonda solidarnosti, dio iz državnog proračuna te iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Zrinjevac, Uskok
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE