GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević požurio s natječajem za Advent

Tomašević požurio s natječajem za Advent
ZAGREB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 13:14
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku. Novi dječji vrtić predviđen je za boravak stotinjak djece.

Nakon polaganja kamena temeljca, gradonačelnik se, zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, obratio novinarima.

Tomašević je naglasio da su u zadnjih dvije godine postavili dva kamena temeljca za dva područna vrtića. “Ovaj današnji je 1700 kvadrata, vrijednost radova je nešto viša do 4 milijuna eura, a vrtić bi trebao biti gotov do kraja ove kalendarske godine. Zaposlit će se 15 novih djelatnika u 6 odgojnih skupina. Ovaj vrtić nije financiran iz NPOO-a i EU novca jer nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi kada smo podnosili prijavu. Često nam iz oporbe kažu ‘imali ste gotove projekte’, ovo je jedan takav u kojem je raspisana javna nabava dok nisu još riješeni imovinsko-pravni odnosi”, rekao je.

“Morali smo prekinuti začarani krug mjere roditelj odgojitelj kako ne bi isti iznos išao na plaće 6 tisuća zaposlenih u vrtićima i na korisnike mjere. Malo ćemo uspjeti uštedjeti novca ove godine”, dodao je.

Kaže da se prirez u Zagrebu mistificira. “Prihod u 2022. godini je bio 955 milijuna kuna, a samo za operativne troškove vrtića ide 1,1 milijardu kuna godišnje zato što Grad Zagreb ima najjeftinije dječje vrtiće od svih gradova u Hrvatskoj”, rekao je.

Tomašević tvrdi da više od milijardu kuna ide za javni prijevoz koji je najjeftiniji u regiji.

Najavio JE natječaj za Advent.

“Ove godine želimo natječaj otvoriti što ranije da se svi znaju organizirati na vrijeme kako bi sljedeći Advent bio još bolji. Do petka se otvara natječaj za pet lokacija i trajat će 30 dana. Bit će otvorene i dodatne lokacije istovremeno i natječaj Grada Zagreba i Park ustanove Maksimir. Idu i natječaji za nadmetanje za natječaje za ugostiteljske kućice i kućice za prigodnu prodaju”, rekao je.

Što se biciklističke infrastrukture tiče, rekao je da i dalje ide biciklom na posao. Napomenuo je kako se trenutno završava prva faza Greenwaya, biciklističke magistrale uz samu obalu Save. “Uskoro će krenuti i javna nabava za 20 kilometara dugu istočnu magistralu na Zelenom valu, koju ćemo prijaviti na fondove EU”, izjavio je Tomićević.

Komentirao je i spekulacije da će Andrej Plenković biti kandidat za glavnog tajnika NATO-a. “Nikada se nismo bavili spekulacijama i gledanjem drugih. Očekujemo još bolje rezultate za parlamentarne izbore, nego što smo bili na prošlima”, rekao je.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Advent Zagreb, Advent, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE