GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević u novim problemima: Novska raskida ugovor o kompostani

Tomašević u novim problemima: Novska raskida ugovor o kompostani
BLAMAŽA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2023 / 09:52
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš danas je na tiskovnoj konferenciji objavila kako plan izgradnje kompostane u Novskoj ipak neće zaživjeti. Razlog tomu je, rekla je Kušmiš,

"želja Grada Zagreba za mijenjanjem sporazuma sklopljenog s Gradom Novska 2019. godine“.

Kako tvrdi ona, izvorni dogovor uključivao je osnivanje nove tvrtke za upravljanje ovim postrojenjem (tvrtke koju bi partnerski vodili predstavnici Zagreba i Novske), ali nedavno je Grad Zagreb zatražio izmjene ovog sporazuma s ciljem da kompostanu u potpunosti vodi Zagrebački centar za upravljanje otpadom, piše Večernji list..

“Ovakve izmjene sporazuma nisu bile prihvatljive za Grad Novsku”, izjavila je Marija Kušmiš. “Time projekt u potpunosti preuzima Grad Zagreb, a onda ne možemo više govoriti o zajedničkom projektu.”

Gradonačelnica je odgovorila i gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću: “Grad Novska nikad nije tražio upravljačka prava u Zagrebačkom centru za upravljanje otpadom. Dapače, tražili smo poštivanje prethodno dogovorenog i potpisanog sporazuma te osnivanje nove tvrtke kojoj bi osnivači i uprava bili i predstavnici Grada Zagreba i Grada Novske.”

Postrojenje za obradu biootpada trebalo bi zauzimati prostor od sedam hektara te biti izgrađeno prema najnovijim standardima, doprinijeti kružnom gospodarstvu, boljem gospodarenju otpadom i stvaranju novih radnih mjesta.

Želite se rešiti proširenih vena? Nanesite pre spavanja!Želite se rešiti proširenih vena? Nanesite pre spavanja!

Prema najavi iz Grada Novske, sjednica Gradskog vijeća Grada Novske sazvat će se prema proceduri za idući tjedan, a točka dnevnog reda bit će raskid Sporazuma o izgradnji zajedničkog postrojenja za obradu biootpada.

Tagovi: kompostana, kompostana u novskoj, Tomislav Tomašević, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
TUŽNA OBLJETNICA
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
HRTKOVCI - Polaganjem vijenaca na grob ubijenog Mijata Štefanca u selu Hrtkovci vodstvo hrvatske zajednice u Srbiji je u ponedjeljak prvi put javno obilježilo obljetnicu početka progona srijemskih Hrvata
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
STAVOVI
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
PARIZ - Francuska i Europska komisija rekle su u ponedjeljak kineskom predsjedniku Xiju Jingpingu da žele da on iskoristi svoj utjecaj na Rusiju kako bi okončala svoj rat u Ukrajini, ističući pritom da Europska unija neće posustati u svojoj podršci Kijevu.
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
JASNA PORUKA
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
SPLIT - Šef splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebook profilu objavio je status u kojem proziva aktualnog predsjednika stranke Peđu Grbina. Matijević tvrdi kako Grbin mora odmah dati ostavku, a posebno mu zamjera pregovore s Domovinskim pokretom.
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
NOVA VEĆINA
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
ZAGREB - "Mi ćemo se pobrinuti da se prava manjina poštuju i da Vlada usvoji Operativni plan za nacionalne manjine."
Koalicijski partneri podržali Plenkovića: DP se ne može zaobići
RAZGOVORI
Koalicijski partneri podržali Plenkovića: DP se ne može zaobići
ZAGREB - U Banskim dvorima je održan sastanak tehničkog premijera Andreja Plenkovića s dosadašnjim partnerima u njegovoj drugoj Vladi, a većina će vjerojatno ostati i u idućoj vladi, dođe li do dogovora HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE