GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Zbog Milanovića bi moglo doći do rekordne izlaznosti. To znači poraz HDZ-a

Tomašević: Zbog Milanovića bi moglo doći do rekordne izlaznosti. To znači poraz HDZ-a
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 20:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Koordinator Možemo! i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević za N1 je komentirao nadolazeće parlamentarne izbore. Možemo je danas predstavio svoj program, no stječe se dojam da stranke ostaju u sjeni sukoba Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Ipak, Tomašević naglašava da je njihov fokus i dalje sadržaj.

"Mi smo uvijek vodili kampanje temeljene na sadržaju i uvijek su dobro prošle. I dalje ćemo gurati i stavljati u fokus sadržaj. Bitno je maknuti HDZ s vlasti, ali je pitanje je što nakon toga. Glas za nas je glas za jasne zelene i lijeve politike, otpornu ekonomiju, jednaku i pravednu državu, za sigurne i solidarne građane itd.", naglasio je Tomašević.

Osvrnuo se i na propale pregovore s SDP-om. "Mi smo ozbiljne stranke i nema tu nikakvog iznošenja prljavog veša van. Pregovori su bili korektni", rekao je dodajući da nema drame i da su nakon propalih pregovora izašli zajedno na prosvjed.

"Mi smo još prošle godine donijeli odluku da samostalno izađemo na izbore, ali smo ostavili mogućnost da u nekim jedinicama izađemo s progresivnim strankama u koaliciji. Iz SDP-a su rekli da ponudimo za tu točkastu koaliciju ponudu, oni se s tim nisu složili", rekao je Tomašević pa nastavio:

"Po našim istraživanjima u sve četiri izborne jedinice, imamo tri sigurna mandata u tri jedinice, govorimo o 4., 5., 7. i 9. jedinici, a jedan je na knap, u petoj izbornoj jedinici. Sad ćemo tamo pojačati kampanju i uvjereni smo da ćemo osvojiti mandat u svim jedinicama."

Kazao je da im je cilj da imaju jači saborski klub i da s SDP-om formiraju vladajuću većinu.

"Ovo su dosta nepredvidljivi izbori, puno je toga pred nama, ali mi smo optimistični", dodao je.

Smatra da im birači neće zamjeriti što nisu ušli u koaliciju s SDP-om prije izbora.

"Neće, dapače, jedan dio birača, čak bih rekao tradicionalno SDP-ovih, možda i neće glasati ovaj put za SDP. Mislimo da je dobro da idemo u dva bloka i uvjeren sam da ćemo moći sami s SDP-om sastaviti većinu i imati koherentnu politiku. Široka vlada koja ide od ljevice do desnice – nas u tome nema, mi sigurno nećemo biti dio vlade s Domovinskim pokretom i Mostom, mi sigurno u toj vladi nećemo biti. što se tiče drugih opcija, vidjet ćemo kako će stvari rasplesti."

Komentirao je i bi li Milanović bio prihvatljiv premijer za Možemo.

"Mi imamo svoju kandidatkinju, nama je Sandra Benčić najbolja kandidatkinja od svih. Međutim, od početka smo govorili i tu se ništa ne mijenja, rekli smo da ako će SDP imati više mandata, naravno da ćemo prihvatiti njihovog mandatara."

Osvrnuo se i na posljednje medijske istupe predsjednika.

"Što se tiče izjava Zorana Milanovića, nije tajna da se s nekima od njih ne slažemo, znali smo se i ograditi i osuditi ih, tako da sve ovisi o tome kako će ta vlada izgledati, i zato je važna izlaznost. Mislim da bi ulaskom Zorana Milanovića u ovu utrku moglo doći do rekordne izlaznosti, ne samo na lijevom spektru i na centru, nego i na desnom. Vjerujem da veća izlaznost znači micanje HDZ-a s vlasti."

"HDZ je zaslužio da ode u oporbu, korupcijske afere se ne mogu ni izbrojati, Turudić je bio kap koja je prelila čašu, to je ruganje svim građanima", poručio je Tomašević.

Na upit u kojoj će on izbornoj jedinici biti prvi na listi, kazao je: "Reći ću vam ekskluzivno da neću u prvu. Objavit ćemo sve kroz nekoliko dana."

Tagovi: tomašević, milanović, plenković, možemo!
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE