GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump je napuhavao vrijednost svoje imovine

Trump je napuhavao vrijednost svoje imovine
IMOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 07:58
Autor: SEEbiz / DPA
WASHINGTON - Bivša američki predsjednik Donald Trump i njegova obiteljska tvrtka napuhavali su vrijednost svoje imovine, procijenio je u srijedu sudac iz New Yorka u okviru parnice po tužbi državne tužiteljice Letitie James koja tvrdi da je Trump lagao o vrijednosti svoje imovine.

Ta odluka suca Arthura Engorona sa državnog suda New Yorka na Manhattanu olakšat će državnoj tužiteljici Letitii James utvrđivanje štete na zakazanom suđenju 2. listopada, navodi Reuters. Nadalje, u slučaju da bude proglašen krivim Trumpu će to značajno otežati poslovanje u državi.

Engoron je također naredio poništenje dozvola koje su omogućavale nekim od Trumpovih tvrtki, uključujući Trumpovu organizaciju, da rade u New Yorku, te je naredio imenovanje stečajnog upravitelja koji će upravljati raspuštanjem tvrtki.

Sudac je opisao kako su Trump, njegovi odrasli sinovi Donald Jr. i Eric, Trump Organization i drugi optuženici izmislili procjene i napuhali Trumpovu neto vrijednost kako bi odgovarali njihovim poslovnim potrebama.

"To je svijet mašte, a ne stvarni svijet", napisao je Engoron.

Sudac je također kaznio odvjetnike optuženih zbog iznošenja "besmislenih" pravnih argumenata.

Trump i ostali optuženici tvrdili su da nikada nisu počinili prijevaru i da su sporne transakcije bile profitabilne. Planiraju se žaliti na odluku Engorona.

James je tužila Trumpa u desetom mjesecu prošle godine tvrdeći da je lagao o vrijednosti imovine kako bi dobio bolje uvjete za bankovne kredite, odnosno poslovanje njegovih tvrtki.ž

Tagovi: Donald Trump, imovina
PROČITAJ I OVO
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
TUŽNA OBLJETNICA
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
HRTKOVCI - Polaganjem vijenaca na grob ubijenog Mijata Štefanca u selu Hrtkovci vodstvo hrvatske zajednice u Srbiji je u ponedjeljak prvi put javno obilježilo obljetnicu početka progona srijemskih Hrvata
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
STAVOVI
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
PARIZ - Francuska i Europska komisija rekle su u ponedjeljak kineskom predsjedniku Xiju Jingpingu da žele da on iskoristi svoj utjecaj na Rusiju kako bi okončala svoj rat u Ukrajini, ističući pritom da Europska unija neće posustati u svojoj podršci Kijevu.
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
JASNA PORUKA
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
SPLIT - Šef splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebook profilu objavio je status u kojem proziva aktualnog predsjednika stranke Peđu Grbina. Matijević tvrdi kako Grbin mora odmah dati ostavku, a posebno mu zamjera pregovore s Domovinskim pokretom.
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
NOVA VEĆINA
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
ZAGREB - "Mi ćemo se pobrinuti da se prava manjina poštuju i da Vlada usvoji Operativni plan za nacionalne manjine."
Koalicijski partneri podržali Plenkovića: DP se ne može zaobići
RAZGOVORI
Koalicijski partneri podržali Plenkovića: DP se ne može zaobići
ZAGREB - U Banskim dvorima je održan sastanak tehničkog premijera Andreja Plenkovića s dosadašnjim partnerima u njegovoj drugoj Vladi, a većina će vjerojatno ostati i u idućoj vladi, dođe li do dogovora HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE