GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turudić položio prisegu

Turudić položio prisegu
PRISEGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 12:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dan uoči raspuštanja Sabora novoizabrani glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, unatoč kritikama oporbe i predsjednika Zorana Milanovića na njegovo imenovanje, prisegnuo je na novu dužnost.

Na početku svečanosti obratio se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Turudić će dužnost državnog odvjetnika preuzeti s prestankom mandata akutalne glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, kojoj zahvaljujem na radu', poručio je Jandroković na početku.

Nakon kratkog uvoda, Turudić je ponavljajući riječi za Jandrokovićem položio prisegu te potpisao tekst prisege.

- Zahvaljujem se na povjerenju koje ste mi iskazali. Tekst prisege je modus po kojem ću obavljati svoj posao. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast, to shvaćam kao veliku obvezu i dat ću sve moralne i stručne kapacitetet da tu dužnost obnašam časno i pošteno i u skladu s Ustavom', rekao je Turudić nakon potpisivanja prisege.

Iako je prisegnuo Turudić će morati pričekati da istekne mandat aktualnoj glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, koja je odlučila svoj mandat odraditi do kraja. odnosno do kraja svibnja. Ona je ranije na pitanje namjerava li napustiti dužnost koji mjesec prije isteka mandata jasno odgovorila da joj to 'ne pada na pamet'.

Podsjetimo, unatoč žestokim kritikama oporbe i predsjednika Milanovića, većina u Saboru izabrala je Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika na mandat od četiri godine. U Saboru je 7. veljače 78 zastupnica i zastupnika bilo za Turudića kao šefa DORH-a, dvoje ih je bilo suzdržanih, a 60 protiv.

Tagovi: turudić, jandroković, milanović, dorh, hrvoj šipek
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE