GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Luci Koper zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

U Luci Koper zaplijenjeno 260 kilograma kokaina
ZAPLJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 09:28
Autor: SEEbiz
KOPER - Prije nekoliko dana u luci Koper zaplijenjeno je 260 kilograma kokaina, koji na crnom tržištu vrijedi desetak milijuna eura, objavila je Televizija Slovenija.

Policija još nije potvrdila vijest.

Zaštitari su prvi primijetili da se događa nešto neobično. Pokraj teretnog broda koji je dovezao soju iz Južne Amerike vidjeli su ronioce koji pokušavaju izvući pet velikih vreća iz tanka za balastnu vodu. Uhvatili su ih. Ronioci, inače državljani Brazila i Albanije, navodno su se spustili niz Rižanu na podvodnom skuteru.

Šef slovenskih istražitelja organiziranog kriminala Damjan Apollonio u prošlogodišnjem intervjuu Dnevniku rekao je da prema nekim procjenama zaplijenjena količina droge predstavlja tek petnaestak posto kokaina koji dospijeva na europske obale.

“Zločinačke skupine najčešće odabiru pomorski krijumčarski put za prijevoz velikih količina kokaina, kokain skrivaju u kontejnerima među raznim proizvodima. U jednom slučaju među aparatima smo pronašli otopljeni kokain, a u drugom paketiće praha među voćem”, objasnio je. Heroin nam dolazi iz Irana i Afganistana, 2001. i 2003. pronađen je u Luci Kopar između ratluka i datuljara, ukupno 360 kilograma, a u travnju 2018. oko 300 kilograma heroina zaplijenjeno je na brodu iz Iran, skriven u vrećama ljepila. Prema podacima policije, mogao bi zaraditi između 30 i 50 milijuna eura.

Najveću zapljenu od osamostaljenja policija je izvela 2019. godine. Radilo se o pošiljci od 729 kilograma heroina, koja je između rola polietilenske folije stigla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata preko Egipta u luku Kopar. Zločinačku skupinu razbila je slovenska policija zajedno s mađarskim kolegama.

Tagovi: KOKAIN, LUKA KOPER
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE