GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićena još trojica policajaca, među njima i šef sisačke krim policije

Uhićena još trojica policajaca, među njima i šef sisačke krim policije
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 17:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zbog sumnje da su odgovorni za kaznena djela protiv službene dužnosti u srijedu su u akciji policije i Uskoka uhićena još trojica sisačko-moslavačkih policajaca, koji će biti udaljeni iz službe kao i jučer uhićena dvojica navodno osumnjičena da su lažirali službeno izvješće.

Ravnateljstvo policije u srijedu je priopćilo da je provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno na još tri policijska službenika koji će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe.

"Osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uskoku", dodaju u policiji.

Uskok je pak izvijestio da danas uhićenu trojicu, kao i dvojicu ranije uhićenih, terete za kaznena djela protiv službene dužnosti te da će nakon što ih ispitaju odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako se kriminalističko istraživanje policije i USKOK-a danas proširilo i na aktualnoga prvoga čovjeka kriminalističke policije čitave Uprave, odnosno načelnika Sektora Igora Pasaneca, te voditelja Službe za javni red i sigurnost PU moslavačke Marijana Brnada. Njih dvojica su među trojicom danas uhićenih.

Prema neslužbenim informacijama dvojica jučer uhićenih policajaca sumnjiče se da su početkom studenoga nakon akcije u Mošćenici kod Petrinje u kojoj su zapucali iz službenih pištolja neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću kako bi izbjegli disciplinsku odgovornost.

Sisačka policija je tada izvijestila da su policajci "postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga" te da su zapucali "kako bi otklonili opasnost" nakon što je je "vozač automobila vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe".

No, prema pisanju medija, cijeli je događaj navodno bio snimljen pa se otkrilo da vozač nije automobilom krenuo na policajce već je pokušao pobjeći, a policajci su zapucali prema automobilu te kasnije uskladili priče.

Tagovi: POLICAJCI, POLICIJA, MARIJAN BRNADA
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE