GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićena šefica u HAMAG-BICRO-u, namještala je poslove rođacima

Uhićena šefica u HAMAG-BICRO-u, namještala je poslove rođacima
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2022 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međimurski HDZ-a ekspresno je, samo par sati nakon uhićenja, iz članstva stranke isključio Magdalenu Dovečer iz Mihovljana, koja je kao voditeljica jedne od službi Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije uhićena zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

Po nalogu europskog tužiteljstva danas je uhićena članica HDZ-a Magdalena Dovečer, koju se tereti da je kao voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pogodovala na natječaju svom rođaku Tihomiru Pajiću, koji je vlasnik tvrtke Studio P.

Radilo se o dva natječaja raspisana za izradu promotivnog materijala, od kojih je jedan bio raspisan 30. ožujka 2021., a drugi 30. lipnja iste godine. Oba natječaja bila su za izradu promotivnog materijala za projekt Bond HAMAG-BICRO. Dovečer je bila voditeljica tog projekta.

Natječaji su poništeni nakon što su se tvrtke prijavljene na te natječaje žalile Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. U oba slučaja natječaj je poništen, i to po različitim osnovama.

U prvom slučaju tvrtka iz Zadra žalila se da tvrtka Studio P nije dostavila odgovarajuće certifikate. Državna komisija utvrdila je da je HAMAG-BICRO kao naručitelj više puta slao tvrtki Studio P da ažurira podatke, dok je tvrtki iz Zadra poništena ponuda zbog omaške u dokumentaciji.

Isto tako, HAMAG-BICRO kao naručitelj je tvrdio da su druge tvrtke koje su se prijavile na natječaj zapravo imale tajni sporazum, kao i da su postupale protivno zakonima o tržišnom natjecanju, što je Državna komisija odbila kao neosnovano.

"Naručitelj u žalbenom postupku ničim nije dokazala da se radi o tajnom sporazumu. Naručitelj u konkretnom slučaju ponudu žalitelja te pregled i ocjenu ponuda u ovom dijelu nije zakonito obavio", stoji u zaključku Državne komisije koja je natječaj poništila. HAMAG-BICRO u ovom je slučaju morao podmiriti 10 tisuća kuna troškova postupka.

U drugom slučaju tvrtka iz Zagreba žalila se na činjenicu da dobitnik natječaja Studio P nije imao stručnjaka koji se tražio u natječajnoj dokumentaciji. I u tom slučaju poništen je natječaj, a HAMAG-BICRO morao je platiti 10 tisuća kuna troškova postupka.

Tagovi: HAMAG-BICRO, Magdalena Dovečer
PROČITAJ I OVO
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
TUŽNA OBLJETNICA
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
HRTKOVCI - Polaganjem vijenaca na grob ubijenog Mijata Štefanca u selu Hrtkovci vodstvo hrvatske zajednice u Srbiji je u ponedjeljak prvi put javno obilježilo obljetnicu početka progona srijemskih Hrvata
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
STAVOVI
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
PARIZ - Francuska i Europska komisija rekle su u ponedjeljak kineskom predsjedniku Xiju Jingpingu da žele da on iskoristi svoj utjecaj na Rusiju kako bi okončala svoj rat u Ukrajini, ističući pritom da Europska unija neće posustati u svojoj podršci Kijevu.
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
JASNA PORUKA
Matijević: Grbin treba podnijeti ostavku
SPLIT - Šef splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebook profilu objavio je status u kojem proziva aktualnog predsjednika stranke Peđu Grbina. Matijević tvrdi kako Grbin mora odmah dati ostavku, a posebno mu zamjera pregovore s Domovinskim pokretom.
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
NOVA VEĆINA
Plenković indirektno priznao da SDSS neće biti dio većine
ZAGREB - "Mi ćemo se pobrinuti da se prava manjina poštuju i da Vlada usvoji Operativni plan za nacionalne manjine."
Koalicijski partneri podržali Plenkovića: DP se ne može zaobići
RAZGOVORI
Koalicijski partneri podržali Plenkovića: DP se ne može zaobići
ZAGREB - U Banskim dvorima je održan sastanak tehničkog premijera Andreja Plenkovića s dosadašnjim partnerima u njegovoj drugoj Vladi, a većina će vjerojatno ostati i u idućoj vladi, dođe li do dogovora HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE