GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićenja povezana s Josipom Rimac, objavljeni detalji

Uhićenja povezana s Josipom Rimac, objavljeni detalji
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 12:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - USKOK je objavio priopćenje o uhićenjima koja su u tijeku.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zadra i Zagreba u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", objavili su.

Riječ je navodno o proširenju istrage u slučaju Josipe Čuline (ex Rimac). Kako neslužbeno doznaje Danas, uhićeni su Ante Stanišić te bivša rektorica Zadarskog sveučilišta Dijana Vican. Osim uhićenja, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

N1 doznaje da je u novoj akciji USKOK-a uhićena bivša rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican jer se sumnja da je tražila da Sveučilište ne naplati bankovnu garanciju koju je tvrtka Graditelj svratišta priložila u sklopu natječaja za radove na studentskom domu.

Tijekom natječaja ta je garancija bila među dokumentacijom, no, kako se doznaje, USKOK je utvrdio da Graditelj svratiša nije imao još neke potvrde koje su bile tražene.

Navodno se, prema zasad dostupnim informacijama, radilo o potvrdama o nevođenju kaznenog postupka. Zbog toga je, sumnja USKOK, Graditelj svratišta odustao od radova te je Sveučilište odlučilo naplatiti bankovnu garanciju od oko 1,5 milijun kuna, sumnja USKOK.

Međutim, prema tvrdnjama Tužiteljstva, Josipa Rimac, bivša državna tajnica na zahtjev direktora Graditelja svratišta Ante Stanišića, traži od Vican da se bankovna garancija ipak ne naplati.

Sumnja se također da je Rimac u zamjenu za to trgovanje utjecajem, od Stanišića dobila mito. Navodno je riječ o mogućnosti da ne plaća režije u stanu u Zagrebu u kojemu je stanovala za vrijeme obnašanja funkcije državne tajnice u Ministarstvu uprave, a koji je bio u vlasništvu Graditelja svratišta te je, sumnja se, dobila i jednu tendu.

Snimio: Marko Prpić, Pixsell

Tagovi: Josipa Rimac, USKOK, Josipa čulina, Dijana Vican, afera vjetroelektrane
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE