GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrh HDZ-a strahuje od političke štete zbog slučaja Turudić

Vrh HDZ-a strahuje od političke štete zbog slučaja Turudić
KALKULACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2024 / 08:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je Jutarnji list ovoga vikenda objavio poruke koje pokazuju da je odnos Ivana Turudića, tadašnjeg predsjednika Županijskog suda i nekadašnje visoke dužnosnice HDZ-a Josipe Pleslić (bivše Rimac) bio znatno drukčiji nego što ga je Turudić dosad opisivao, lideri oporbenih stranaka od Vlade su zatražili da povuče svoj prijedlog da se suca Ivana Turudića imenuje novim glavnim državnim odvjetnikom, ili da barem odgode glasanje o Turudićevom imenovanju u Saboru koje je zakazano za srijedu.

Konačna odluka o tome hoće li Ivan Turudić ostati Vladin kandidat za novog glavnog državnog odvjetnika donijet će se nakon sastanka vodstva HDZ-a zakazanog za danas poslijepodne i nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i njegovih najbližih suradnika sa svojim koalicijskim partnerima koji će se održati u utorak – dan prije glasanja o izboru novog glavnog državnog odvjetnika u Saboru.

Iako su ljudi iz vrha HDZ-a uvjereni kako u svim tim silnim porukama koje su razmjenjivali Rimac i Turudić nema ni trunke nečega što bi imalo obilježja nekog kaznenog djela, svjesni su također da im “slučaj Turudić” može učiniti značajnu političku štetu, piše Jutarnji list.

Zaključno, kako stvari sada stoje, predsjednik Vlade će u sljedećih 48 sati vagati je li percepcija u javnosti o sucu Turudiću toliko narušena da bi mogla ozbiljno naštetiti i izbornim šansama vladajuće stranke ili se s Turudićevom nominacijom ipak može ići dalje.

Naime, ako Turudić i bude izabran za novog glavnog odvjetnika, on će na čelo DORH-a zasjesti tek u svibnju nakon što završi mandat aktualnoj šefici DORH-a Zlati Hrvoj-Šipek.

Tagovi: turudić, rimac, mamić, plenković, hdz
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE