GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffett savjetuje što činiti kada je inflacija visoka

Buffett savjetuje što činiti kada je inflacija visoka
SAVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Multimilijarder Warren Buffett je dao savjet što uraditi kada je inflacija visoka, a riječ je o savjetu kojeg je više puta isticao.

Sjedinjene Američke Države, kao i skoro cijeli svijet, pogođene su inflacijom. Malo je onoga što nije poskupjelo. Buffett je na godišnjem sastanku dioničara sugerirao da se uslijed inflacije uradi ono za što smatra da je učinkovita reakcija na ovaj ekonomski problem. Predložio je poboljšavanje vještina i nastojanje da se bude što bolji u onom čime se netko bavi.

"Najbolja stvar koju možeš napraviti jest da budeš izuzetan u nečemu", rekao je ova 91-godišnji biznismen navodeći primjer liječnika i odvjetnika.

Prema njegovim riječima, za razliku od valuta, vještine su otporne na inflaciju - ako neko ima vještinu koja je tražena, ona će ostati tražena bez obzira koliko dolar vrijedi.

"Bez obzira o kojim vještinama je riječ, niko ih ne može oduzeti. Daleko najbolja investicija je ulaganje u samog sebe, a pri tome nije oporezovana", kazao je.

Buffett je ovaj savjet dao i 2009. kada je izbila recesija. I tada je izjavio da je najbolje ulagati u sebe. Sugerirao je i ulaganje u djelatnosti kojima se stvaraju proizvodi koji su traženi bez obzira na vrijednost dolara. Kao primjer za to je naveo kompaniju Coca Cola.

Ocijenio je da ljudi desetljećima žele ovo gazirano piće, bez obzira postoji li inflacija ili ne, prenosi CNBC.

Tagovi: Warren Buffett, inflacija, Coca-Cola
PROČITAJ I OVO
Slovenski BDP po stanovniku osam posto ispod prosjeka EU
USPOREDBE
Slovenski BDP po stanovniku osam posto ispod prosjeka EU
LJUBLJANA - Bruto domaći proizvod po stanovniku, izražen u standardima kupovne moći, 2022. godine u Europi se kretao od 41 posto ispod prosjeka EU do 161 posto iznad njega. Najmanji je bio u Bugarskoj, a najviši u Luksemburgu.
Slovenija: Povjerenje potrošača blago poboljšano u ožujku
TRENDOVI
Slovenija: Povjerenje potrošača blago poboljšano u ožujku
LJUBLJANA - Pokazatelj povjerenja potrošača u ožujku je poboljšan za jedan postotni bod u odnosu na veljaču i ožujak prošle godine, ali je 11 postotnih bodova niži od dugogodišnjeg prosjeka. Povjerenje potrošača tako se početkom godine polako popravlja, ali ostaje na niskim razinama. Očekivanja o kretanju cijena u skoroj budućnosti su sve manja.
Registar kućanstava korak do poreza na imovinu
PRAVI MOTIVI
Registar kućanstava korak do poreza na imovinu
ZAGREB - Registar kućanstava korak je do poreza na imovinu, piše Jutarnji list, ističući da će objedinjeni podaci omogućiti pravednije oporezivanje svih vrsta dohodaka.
Rast zaposlenosti u veljači
TRŽIŠTE RADA
Rast zaposlenosti u veljači
ZAGREB - U Hrvatskoj je i u veljači nastavljen trend rasta broja zaposlenih.
Recesija ipak zaobilazi Njemačku
SIGNALI
Recesija ipak zaobilazi Njemačku
BERLIN - Njemačko će gospodarstvo, po svemu sudeći, izbjeći recesiju od koje se bojalo i umjesto pada bruto domaćeg proizvoda ostvariti krhki rast, ocijenilo je Vijeće ekonomista u novom izvješću s procjenama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE