GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Poduzetnici nemaju razloga za strah

Butković: Poduzetnici nemaju razloga za strah
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 17:17
Autor: SEEbiz
Ministar Oleg Butković dao je izjavu za medije na kojoj se osvrnuo i na peti paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima

'Neke mjere su na snazi do kraja trećeg mjeseca sljedeće godine, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, prvenstveno što se tiče električne energije', rekao je Butković za N1.

Budući da je cijena struje manja, svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu pa ćemo vidjeti do četvrtka što to njima znači, ima li to smisla, ali o svima će se voditi računa i nikoga nećemo zapostaviti, pojasnio je ministar.

'Da dođe do bilo kakvog šoka ili poremećaja, Vlada bi uvijek reagirala i to smo pokazali nebrojeno puta', dodao je Butković.

'Ne trebaju se oni (poduzetnici) bojati - ako bude tektonskih poremećaja, Vlada će uvijek reagirati, ali ćemo s njima obaviti razgovor da vidimo je li bolje da ostanu ovakve mjere ili ima li smisla da ovakve mjere postoje', kazao je.

Neki trgovački lanci spremni su vratiti cijene na razinu prije 31. prosinca 2022. godine, naveo je, osvrćući se na pisanje medija da Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica, zbog čega će se sutra održati hitan sastanak s trgovcima.

Paket bi trebao vrijediti oko 500 milijuna eura.

Tagovi: Oleg Butković, električna energija, struja
PROČITAJ I OVO
Projekcije MMF-a: Slovenija će do 2029. prestići Italiju po kupovnoj moći
STANDARD
Projekcije MMF-a: Slovenija će do 2029. prestići Italiju po kupovnoj moći
LJUBLJANA - Prema posljednjim projekcijama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Slovenija će do 2029. godine - s obzirom na očekivanu razliku u stopama gospodarskog rasta - po BDP-u po stanovniku prema kupovnoj moći prestići Italiju i znatno se približiti Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuska. Po tom pokazatelju već je ispred Grčke, Portugala i Španjolske.
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
TRŽIŠTE RADA
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
WASHINGTON - Američko tržište rada značajno se ohladilo prošlog mjeseca jer su i zapošljavanje i rast plaća usporili više nego što su ekonomisti očekivali u travnju.
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
SKOK
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
ANKARA - Inflacija u Turskoj ubrzala se na 69,8% godišnje u mjesecu travnju, izvijestio je u petak Turski zavod za statistiku.
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
TRENDOVI
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
ZAGREB - Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u travnju je pao za 5,4 posto, što je četvrti mjesec zaredom kako pada na godišnjoj razini, dok je u odnosu na ožujak porastao za 1,3 posto, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ).
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAPOSLENOST
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku je pao i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, u usporedbi s veljačom manji je za 0,1 posto, dok je u u odnosu na ožujak lani pao za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE