GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Rovinj nastavlja pomagati poduzetnicima i obrtnicima

Grad Rovinj nastavlja pomagati poduzetnicima i obrtnicima
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 07:58
Autor: SEEbiz
ROVINJ - S ciljem pomoći i rasterećenja privatnog sektora na području Grada Rovinja, a posebice obrtnika, poljoprivrednika, malih i mladih poduzetnika, Grad Rovinj nastavlja provoditi set mjera pomoći gospodarstvu.

Gospodarstvenici s područja Grada Rovinja mogu od tijela gradske uprave zatražiti odgodu plaćanja računa za komunalnu naknadu za mjesec rujan za poduzetnike koji su bili obuhvaćeni mjerama ograničenja rada, zatim umanjenje 50 posto mjesečnih iznosa zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada te odgodu plaćanja poreza na potrošnju za rujan.

Mjere za rujan predviđaju i odgodu naplate Spomeničke rente, a mogu ih koristiti poduzetnici koji kumulativno ispune 4 uvjeta: da su bili obuhvaćeni mjerama zabrane rada zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom covid-19 prema Odluci Županijskog stožera civilne zaštite te Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine, da mogu službenim dokumentima dokazati pad prometa i poslovanja od najmanje 50 posto u mjesecu za koji se traži odgoda ili umanjenje plaćanja, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, da su u prethodnoj godini imali ukupne prihode do 7,5 milijuna kuna te da nemaju dospjela dugovanja na dan 31.12.2019. godine prema Gradu Rovinju, kao niti prema trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Rovinja.

Prijavu je moguće ispuniti putem sljedećeg linka.

Tagovi: Grad Rovinj, Rovinj, pomoć poduzetnicima
PROČITAJ I OVO
Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste
TRŽIŠTE RADA
Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste
WASHINGTON - Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u ponovo je porastao u prošlom tjednu, sugerirajući da snažan rast broja novozaraženih i restrikcije u poslovanju potkopavaju oporavak tržišta rada.
Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru
PORUKE
Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je u srijedu da će svaka nova epidemiološka mjera imati i ekonomsku protumjeru, a svojevrsno obeštećenje gospodarstvu predstavit će se uskoro.
Recesija u Italiji nesrazmjerno će teško pogoditi siromašniji jug zemlje
POSLJEDICE
Recesija u Italiji nesrazmjerno će teško pogoditi siromašniji jug zemlje
RIM - Recesija u talijanskom gospodarstvu, izazvana pandemijom koronavirusa, nesrazmjerno će teško pogoditi siromašnije regije na jugu zemlje, upozorio je institut za ekonomska istraživanja SVIMEZ.
Istraživanje: Europa će biti atraktivnija za investicije nego prije pandemije
INVESTICIJE
Istraživanje: Europa će biti atraktivnija za investicije nego prije pandemije
LONDON - Menadžeri širom svijeta manje su pesimistični nego proljetos u vezi ovogodišnjih investicijskih planova za Europu a nešto su optimističniji za razdoblje nakon pandemije covida 19, pokazalo je u utorak objavljeno istraživanje EY-a.
Tabaković: NBS predviđa rast šest odsto iduće godine
PREDVIĐANJA
Tabaković: NBS predviđa rast šest odsto iduće godine
BEOGRAD – Narodna banka Srbije (NBS) povećala je u oktobru projekciju rasta BDP-a za ovu godinu sa minus 1,5 odsto na minus jedan odsto, a predviđa i da će naša privreda ostvariti rast od šest odsto u 2021, izjavila je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE