GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HUP zahvaljuje Mariću na suradnji i otvorenom dijalogu

HUP zahvaljuje Mariću na suradnji i otvorenom dijalogu
ZAHVALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 14:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zahvaljuje potpredsjedniku Vlade i ministru financija Zdravku Mariću na dosadašnjoj suradnji i otvorenom dijalogu koji su u posljednjih šest godina vodili o nizu važnih tema vezanih za hrvatsko gospodarstvo te poziciju poduzetnika i privatnog sektora, a uspješnu suradnju očekuju i s novim ministrom.

"Ministar Marić bio je jedan od najvažnijih sugovornika HUP-a iz redova Vlade, a moram naglasiti kako je prema HUP-u uvijek bio izrazito profesionalan i pokazivao razumijevanje za naše prijedloge, osobito u posljednjem razdoblju, kada smo s njime blisko surađivali na prijedlogu porezne reforme i fiskalnog rasterećenja rada“, ističe Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca u priopćenju od srijede.

Predsjednik HUP-a Mihael Furjan kaže da HUP nastavlja dijalog s Vladom RH oko niza važnih pitanja vezanih za stanje na hrvatskom tržištu rada.

"S ministrom Marićem uvijek smo imali priliku otvoreno razgovarati i što smo iznimno cijenili, čak i u situacijama kada se nismo slagali oko svih pitanja. Poduzetnici očekuju uspješnu suradnju i s novim ministrom, s kojim će biti važno otvoriti pitanja vezana za konkurentnost hrvatskog tržišta rada“, poručuje Furjan.

Ministar Marić trebao je biti i jedan od panelista sutrašnjeg Dana poduzetnika, godišnjeg susreta Hrvatske udruge poslodavaca, no koji je sada odgođen za jesen, a glavne teme bit će prijedlog porezne reforme i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu, navodi se u priopćenju HUP-a.

Tagovi: Zdravko Marić, Damir Zorić, Hrvatska udruga poslodavaca
PROČITAJ I OVO
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE