GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marić oštro kritizirao Beroša, mislio da nema kamera

Marić oštro kritizirao Beroša, mislio da nema kamera
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2021 / 13:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić održao je žestok govor na sastanku s ministrom Vilijem Berošem o velikom rastu troškova u zdravstvu.

Marić je, naime, mislio da nema kamera pa je bio otvoreniji. Čak je u jednom trenutku rekao da je dobro da na sastanku nema kamera ustvrdivši da se može slobodnije pričati.

Marić je tako održao jedan dugačak, žustar monolog gdje je komentirao dugove u zdravstvu, piše Novi list.

"Nije jednostavno nama razgovarati, a imate situaciju potencijalnog prekida opskrbe lijekova, situacija u zdravstvenom sustavu, proračunu, ovdje, ondje. Našli smo rješenje. Evo, danas je glavna tema otkud? Kao da smo imali neke novce zakopane. Pa povećan deficit, ljudi, nemamo što razgovarati. Pa nije da ja imam nekakve sefove tamo u ministarstvu pa sam, eto, nešto odlučio otključati. Pa to je jasno kao dan. Mi taj dug prema veledrogerijama prebacujemo na dug prema banci ili gdje ćemo se već zadužiti", rekao je Marić i dodao da se sad treba držati dogovorenih rokova.

"Sljedeći korak je reforma", rekao je Marić.

"Meni se jako sviđa da smo ovdje, da nemamo kamera, da možemo krajnje biti otvoreni", dodao je.

U jednom trenutku dotakao se iseljavanja.

"Možemo mi otvoriti neke druge teme, da ne provociram. Kad se netko iseli iz Hrvatske, je li se odjavi? Kad ga zaboli zub, je li dođe iz Dublina u Zagreb? Pa je u Dublinu sve bolje, a u Zagrebu i Hrvatskoj ništa ne valja. Ajmo biti krajnje otvoreni, svi smo tome doprinijeli jer smo demografiju i iseljavanje stavili u političku zonu. A to je broj jedan problem Hrvatske. To je moj sud. A onda smo to podržali jer se nekome ljepše dodvorit. Ajmo i o takvim stvarima govoriti otvoreno", rekao je Marić.

Tagovi: Zdravko Marić, Vili Beroš, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
Ove godine 5.650 umirovljenika manje nego lani
MIROVINE
Ove godine 5.650 umirovljenika manje nego lani
ZAGREB - U prvih šest mjeseci ove godine umrlo je pet tisuća korisnika hrvatskih mirovina više nego teške 2020. godine, a ako se usporedba protegne na mirnije razdoblje otprije pet godina, tada se broj umirovljenika kojima je prestalo pravo na isplatu mirovine zbog smrti korisnika povećao za 10 tisuća.
Prošli tjedan vrijednost fiskaliziranih računa 30 posto veća nego lani
RAST
Prošli tjedan vrijednost fiskaliziranih računa 30 posto veća nego lani

ZAGREB - U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije prošli je tjedan broj fiskaliziranih računa porastao za 21 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a njihova vrijednost za 30 posto, dok je u odnosu na isto razdoblje 2019. računa bilo 7 posto manje, ali je njihova vrijednost veća za 5 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podatci Porezne uprave.

Njemačka industrija: Nedostatak sirovina i više cijene nakon poticaja u SAD-u i Kini
SIROVINE
Njemačka industrija: Nedostatak sirovina i više cijene nakon poticaja u SAD-u i Kini
BERLIN - Nestašica sirovina značajan je problem za njemački proizvodni sektor, kao i visoke cijene energije, nakon povećane potražnje uslijed poticajnih gospodarskih mjera u Kini i SAD-u, rekao je u ponedjeljak čelnik njemačke industrijske i trgovinske komore (DIHK) Peter Adrian.
Marić: Krajem ljeta prva bespovratna sredstva za provedbu NPOO-a
NAJAVE
Marić: Krajem ljeta prva bespovratna sredstva za provedbu NPOO-a
ZAGREB - Prva bespovratna europska sredstva za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) Hrvatska očekuje krajem ljeta i u jesen, najavio je u ponedjeljak potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.
Poslovna klima u Njemačkoj neočekivano pala u srpnju
PAD
Poslovna klima u Njemačkoj neočekivano pala u srpnju
BERLIN - Njemačko poslovno raspoloženje neočekivano je palo u srpnju zbog kontinuirane zabrinutosti zbog nestašica u lancu opskrbe i ubrzanog širenja koronavirusa, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE