GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Novca u Zagrebu ima puno, s time se mogu čuda napraviti

Milanović: Novca u Zagrebu ima puno, s time se mogu čuda napraviti
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 12:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, gdje je održao sastanak sa stručnim timom.

Tema je bila mentalno zdravlje djece, nakon svega što nas je snašlo, potres u Zagrebu i okolici i na Baniji i ova godina koronakrize sigurno ostavljaju traga na mentalno zdravlje svih, a posebno djece i to je tema za razgovor, rekao je Milanović.

Saznao sam da je pandemija mentalnih poremećaja u cijelom svijetu pandemijska. I kriteriji su drukčiji nego prije 30 godina i prag tolerancije je veći. Sad su ljudi zahtjevniji, možda su i razmaženiji, a to je dobro, jer to pokazuje da se ipak bolje živi, rekao je Milanović.

Razgovarao sam s delegacijom koja mi je došla u ured, i kroz razgovor smo spomenuli da znamo ljude koji su danas vrhunski stručnjaci, a u školi nisu bili odlikaši. Završili su znanstvene pravce, nisu kandidati za Nobelovu nagradu, ali bili su solidni učenici, a danas su puno bolji doktori, rekao je Milanović.

Upitan je i kako se on, kao otac dvoje djece, nosi s pandemijskom godinom.

Pokušavamo živjeti normalno, a oni su sinovi bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika, a to nije normalno. Pokušavamo biti normalni, iako to nije normalno, ali mi smo normalni, iako misle da nismo, rekao je Milanović.

Govoreći o stanju u Zagrebu, rekao je da novca ima.

Novca ima puno, veliki je prirez, ja bih ga malo smanjio, ali ako ne, onda neka se pametno koristi. S time se čuda može napraviti. Srce mi zaigra kad vidim neku novu skelu, rekao je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
INFLACIJA
Porastao ključni pokazatelj inflacije u SAD-u
WASHINGTON - Indeks privatne potrošnje (PCE) u SAD-u je u ožujku dosegao godišnji rast od 2,7 posto, što je 0,2 postotna boda više nego u veljači, objavilo je danas američko Ministarstvo trgovine.
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
TRŽIŠTE RADA
Ove godine u Hrvatsku stiže preko 200.000 stranih radnika
ANALIZA - Prema privremenim podacima HZMO-a, u ožujku je na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje zabilježeno 1.665.717 osiguranika.
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE