GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Uskoro više neće biti novca iz EU fondova

Milanović: Uskoro više neće biti novca iz EU fondova
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2023 / 17:01
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Predsjednik RH Zoran Milanović prisustvovao je svečanom otvorenju nove Gradske knjižnice u Rijeci.

"Ovo je baš impresivno zdanje. Možete biti ponosni i sretni", poručio je predsjednik Milanović Riječanima, podsjetivši kako je Rijeka imala nesreću jer je bila Europska prijestolnica kulture baš za vrijeme pandemije 2020., priopćeno je iz ureda predsjednika.

"Rijeka je grad koji ima ogromnu kulturnu baštinu koja je prvih 50 godina nakon rata bila zapuštena, odnosno zanemarivana. Međutim, sada se krenulo te sa svakim novim korakom i zamahom se vidi koliko posla još ima", rekao je.

Milanović je pozvao na korištenje novca iz europskih fondova, kazavši kako tog novca uskoro više neće biti. "Ovaj novac koristite jer to je i naš novac. Uskoro će nas početi uvjeravati kako smo, prema kriterijima kupovne moći, jednako razvijeni kao Italija. Ovo je razdoblje u kojem taj novac neće biti vječan, međutim, ostat će ova zgrada. Stoga, iskoristite svaki euro koji možete", rekao je Milanović.

Rekonstrukcija nove zgrade knjižnice dio je projekta pod nazivom Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T objekt, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.5 milijuna eura, a sufinancira ga EU s 55 posto iznosa bespovratnih sredstava, stoji u priopćenju

Gradska knjižnica Rijeka je središnja narodna knjižnica grada Rijeke i matična knjižnica za narodne i školske knjižnice Primorsko-goranske županije, koja broji oko 25.000 aktivnih članova te godišnje nudi oko 500 programskih aktivnosti, kao što su književni susreti, pričaonice, radionice, predavanja i slično, priopćio je Milanovićev ured.

Tagovi: milanović, eu fondovi, rijeka
PROČITAJ I OVO
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
TRŽIŠTE RADA
Neočekivano hlađenje američkog tržišta rada
WASHINGTON - Američko tržište rada značajno se ohladilo prošlog mjeseca jer su i zapošljavanje i rast plaća usporili više nego što su ekonomisti očekivali u travnju.
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
SKOK
Inflacija u Turskoj skočila na gotovo 70%
ANKARA - Inflacija u Turskoj ubrzala se na 69,8% godišnje u mjesecu travnju, izvijestio je u petak Turski zavod za statistiku.
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
TRENDOVI
Potražnja za radom manja za 5,4 posto na godišnjoj razini
ZAGREB - Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u travnju je pao za 5,4 posto, što je četvrti mjesec zaredom kako pada na godišnjoj razini, dok je u odnosu na ožujak porastao za 1,3 posto, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ).
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAPOSLENOST
Pada broj zaposlenih u industriji
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku je pao i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, u usporedbi s veljačom manji je za 0,1 posto, dok je u u odnosu na ožujak lani pao za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
LOŠIJE
OECD pogoršao prognoze njemačkog rasta
BERLIN - Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) ponovno je naniže revidirala svoju prognozu gospodarskog rasta u Njemačkoj i sada vidi samo minijaturni rast od 0,2% za ovu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE