GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U BiH 345 novozaraženih, pojeftinili komercijalni PCR testovi

U BiH 345 novozaraženih, pojeftinili komercijalni PCR testovi
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2020 / 12:48
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Državljanima Bosne i Hercegovine u cijeloj zemlji od petka je omogućeno jeftinije testiranje na koronavirus nužno za putovanje u inozemstvo dok broj novozaraženih u toj državi na dnevnoj osnovi i dalje bilježi troznamenkaste brojke uz 345 novih slučajeva potvrđenih od četvrtka te 11 umrlih.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH potvrdili su kako će se svi kojima je to potrebno zbog odlaska u inozemstvo u tom entitetu moći testirati na koronavirus po cijeni od 140 konvertibilnih maraka (560 kuna) umjesto da za to plaćaju 200 do 215 KM kako je to do sada bio slučaj.

Ranije ovog tjedna cijena PCR testova u akreditiranim laboratorijima snižena je i u Republici Srpskoj gdje za to sada treba izdvojiti 150 KM (600 kuna).

Građanima BiH koji u inozemstvo odlaze s putovnicama te države negativni PCR testovi potrebni su za većinu europskih država uključujući i Hrvatsku.

Nastanjenima u BiH koji posjeduju hrvatske putovnice takav test nije potreban.

Entitetski zavodi za javno zdravstvo objavili su kako je u petak potvrđeno 345 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

U Federaciji BiH testirana su 1484 uzorka od kojih je 238 bilo pozitivno na koronavirus a osam zaraženih osoba je umrlo.

U Republici Srpskoj testirano je 572 uzoraka a 107 je bilo pozitivno na koronavirus. Najviše je novozaraženih s područja Banje Luke gdje je u protekla 24 sata zabilježeno 19 takvih slučajeva. Od četvrtka su umrle tri osobe nastanjene u RS koje su bile zaražene virusom SARS-CoV-2.

Tagovi: koronavirus u BiH, Republika Srpska, Federacija BiH
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
GUVERNER
Vujčić: Inflacija do kraja godine na razini od dva posto
OPATIJA - Guverner HNB-a Boris Vujčić je na konferenciji u Opatiji iznio procjenu da će godišnja inflacija do kraja 2024. biti dva posto, a što se tiče prošlog razdoblja visoke inflacije, ističe da je Hrvatska zabilježila drugi najniži kumulativni porast cijena među usporedivim zemljama središnje i istočne Europe
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAPOSLENOST
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAGREB - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE