GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U SAD-u u srpnju otvoreno 1,8 milijuna novih radnih mjesta

U SAD-u u srpnju otvoreno 1,8 milijuna novih radnih mjesta
TRŽIŠTE RADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / H

WASHINGTON - Američki su poslodavci u srpnju neto otvorili 1,8 milijuna radnih mjesta, znatno manje u odnosu na lipanjski rekord, pokazali su u petak podaci ministarstva rada.

Ministarstvo je ujedno neznatno revidiralo podatke za svibanj i lipanj, koji pokazuju da je u ta dva mjeseca neto otvoreno ukupno 4,79 odnosno 2,75 milijuna radnih mjesta.

Lipanjska je brojka najveća od 1939. godine kada je vlada počela prikupljati te podatke.

Stopa nezaposlenosti pala je u srpnju za 0,9 postotnih bodova u odnosu na lipanj i iznosila je 10,2 posto. Ukupno je u srpnju bez posla bilo 16,3 milijuna Amerikanaca, za 1,4 milijuna manje nego u lipnju.

Unatoč padu u protekla tri mjeseca stopa nezaposlenosti bila je u srpnju viša za 6,7 postotnih bodova nego u veljači, prije izbijanja epidemije. Broj nezaposlenih veći je za 10,6 milijuna nego u drugom ovogodišnjem mjesecu, napominju u ministarstvu.

Privatni je sektor u prošlom mjesecu neto otvorio ukupno 1,46 milijuna radnih mjesta a državne službe 301 tisuću.

Najviše je zapošljavao sektor zabave i ugostiteljstva, zatim maloprodaja, te sektori profesionalnih i poslovnih usluga i zdravstvo.

Izvješće pokazuje i da je prosječna cijena rada po satu u srpnju bila gotovo nepromijenjena u odnosu na lipanj i iznosila je 29,39 dolara.

Tagovi: američko tržište rada, američka ekonomija, koronakriza, koronavirus u SAD-u, naknada za nezaposlenost
PROČITAJ I OVO
Onlajn misija MMF 5. oktobra u Srbiji
MMF-SRBIJA
Onlajn misija MMF 5. oktobra u Srbiji
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda održaće virtuelne sastanke sa srpskim vlastima u periodu od 5. do 16. oktobra, na petom i poslednjem pregledu u okviru Instrumenta za koordinaciju politika, najavio je danas šef Kancelarije MMF - a u Srbiji Sebastijan Sosa.
Državne financije iduće godine poprilično ovise o povlačenju novca iz EU
PRORAČUN
Državne financije iduće godine poprilično ovise o povlačenju novca iz EU
ZAGREB - Uz gospodarski oporavak, presudan utjecaj na kretanje proračuna imat će povlačenje novca iz europskih fondova, uključujući i novi instrument Nove generacije, ne samo u idućoj godini, već tijekom cijelog projiciranog razdoblja do 2023. godine.
Agencija Fitch zadržala kreditni rejting Srbije
REJTING
Agencija Fitch zadržala kreditni rejting Srbije
BEOGRAD - Rejting agencija Fitch Ratings zadržala je kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti na nivou od BB+, uz stabilne izglede za njegovo dalje povećanje, zahvaljujući dobrim ekonomskim pokazateljima Srbije koji su zadržani i tokom pandemije virusa COVID-19, saopštila je u petak uveče Narodna banka Srbije (NBS).
MMF: Izgledi za globalno gospodarstvo manje sumorni nego u lipnju
POBOLJŠANJE
MMF: Izgledi za globalno gospodarstvo manje sumorni nego u lipnju
WASHINGTON - Izgledi za globalno gospodarstvo nisu tako sumorni kao što se procjenjivalo prije tri mjeseca, izjavio je dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ukazujući na bolje od očekivanih pokazatelje iz razvijenih gospodarstava i Kine.
Njemačko tržište rada pod velikim pritiskom; oporavak u 2021.
TRŽIŠTE RADA
Njemačko tržište rada pod velikim pritiskom; oporavak u 2021.
BERLIN - Njemačko tržište rada ove će godine ostati pod velikim pritiskom zbog koronakrize a u 2021. trebalo bi se oporaviti, pokazalo je u petak istraživanje instituta IAB.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE