GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bačić: Imenovanje predsjednika Uprave HEP-a u idućim danima

Bačić: Imenovanje predsjednika Uprave HEP-a u idućim danima
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2023 / 16:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Branko Bačić rekao je danas nakon redovnog sastanka parlamentarne većine da će se kandidiranje i imenovanje predsjednika Uprave HEP-a obaviti u idućim danima, te da će se raspravljati i o statusu Frane Barbarića u toj tvrtki

Odgovarajući na novinarsko pitanje, potpredsjednik Vlade Branko Bačić je rekao da vladajućoj većini nije predstavljen novi šef Uprave.

'Konzultacije oko imenovanja i predlaganja kandidata za predsjednika Uprave HEP-a su u tijeku. Ubrzo će se sastati i Nadzorni odbor. Jasno da ćemo na razini Vlade o tome još raspraviti i donijeti odluku', rekao je Bačić, javlja HRT.

Dodao je kako će se vrlo brzo pristupiti postupku imenovanja predsjednika Uprave. O konkretnom imenu, napomenuo je, nisu razgovarali.

'Traju konzultacije oko predlaganja novog predsjednika Uprave i u tom postupku će se raspravljati i o statusu dojučerašnjeg praktično predsjednika Uprave, pa i kad je u pitanju njegov daljnji položaj u HEP-u', rekao je Bačić.

Odgovarajući na novinarska pitanja o pripadnicima BBB-a u Grčkoj, privedenima nakon ubojstva navijača grčkog nogometnog kluba AEK, Bačić je među ostalim rekao da nije sklon iznošenju stajališta i viđenja tog postupka jer bi možda na taj način ulazio u ono što se može nazvati miješanjem izvršne vlasti druge države u poslove koji su u nadležnosti grčkih sudova.

'Za to se libim i ne želim o tome davati nikakvu izjavu, osim izražavati nadu da će, na tragu onoga što je govorio predsjednik grčke vlade, pravosudna tijela Grčke postupati čim prije, jasno, i u tom kontekstu donijeti odluku koja bi bila brza, a za nas i pozitivna', zaključio je Bačić.

Tagovi: hep, bačić, barbarić
PROČITAJ I OVO
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
PLIN
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
LJUBLJANA - Geoplin kupuje plin temeljem ugovora s alžirskim Sonatrachom i temeljem kratkoročnih ugovora za kupnju na likvidnim tržištima u EU.
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
LONDON - Cijene nafte na početku novog tjedna bilježe pad prije svega zbog neizvjesnoti oko situacije u Iranu.
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
NAFTA
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
MOSKVA - Rusija je u travnju 12. mjesec zaredom bila najveći opskrbljivač Kine sirovom naftom, pri čemu je obujam isporuka porastao za 30 posto u odnosu na travanj prošle godine, pokazuju danas objavljeni podaci kineske glavne carinske uprave.
I u Sloveniji jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
I u Sloveniji jeftinije gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak će se smanjiti regulirane cijene motornih goriva. Litra bezolovnog motornog benzina pojeftinit će za 4,6 centi na 1,495 eura, a litra dizela za 2,2 centa na 1,462 eura. Snizit će se i cijena lož ulja, i to za 2,4 centa na 1,103 eura po litri.
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
OPASNO
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
BEČ - Prošle je godine 31 država prijavila 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala, objavila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) na početku konferencije o nuklearnoj sigurnosti u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE