GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blagi pad cijena goriva u Sloveniji

Blagi pad cijena goriva u Sloveniji
CIJENE GORIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2022 / 07:36
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - U ponoć su se promijenile cijene 95-oktanskog benzina i dizelskog goriva na benzinskim postajama izvan autocesta.

Benzin od 95 oktana do 16. kolovoza koštat će 1,534 eura, a dizel gorivo 1,676 eura po litri.

Benzin je tako pojeftinio za 8,6 centi, na 1,534 eura, a dizelsko gorivo za 2,4 centa, na 1,676 po litri, objavilo je Ministarstvo gospodarstva. U cijene ova dva goriva, koje će vrijediti sljedećih 14 dana, od utorka će biti uključena i ekološka naknada za opterećenje emisije ugljičnog dioksida.

Vlada je donijela izmijenjenu Uredbu o naknadi za zaštitu okoliša za onečišćenje zraka emisijom ugljičnog dioksida, prema kojoj se od utorka ponovno uvodi obveza plaćanja naknade za zaštitu okoliša za benzin, dizelsko gorivo, prirodni plin i loživo ulje, koja je ukinuta lipnja. 21 ove godine s ciljem ublažavanja utjecaja na rast maloprodajnih cijena navedenih vrsta goriva.

Sukladno Vladinoj uredbi o formiranju cijena naftnih derivata, marže trgovaca ograničene su i izvan područja autocesta i brzih cesta, i to na 0,0591 eura po litri dizelskog goriva i 0,0607 eura po litri 95-oktanskog benzina.

Tagovi: cijene goriva u Sloveniji, gorivo, benzin
PROČITAJ I OVO
Njemačka uvodi porez na plin za potrošače: 2,4 centa po kWh
POREZI
Njemačka uvodi porez na plin za potrošače: 2,4 centa po kWh
BERLIN - Njemačka je najavila uvođenje pristojbe od 2,4 centa po kilovat satu plina od listopada kako bi pomogla uvoznicima koji su pogođeni dodatnim troškovima zbog sve manje zaliha ruskog plina.
Venezuela suspendirala isporuke nafte u Europu
POTEZI
Venezuela suspendirala isporuke nafte u Europu
CARACAS - Venezuela je obustavila nove isporuke sirove nafte u Europu prema sporazumu nafta za dug i traži od talijanskog Enija i španjolskog Repsola gorivo u zamjenu za buduće isporuke tereta, izvijestio je Reuters pozivajući se na tri osobe izravno upoznate s tim pitanjem.
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
ZATVARANJE
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
LJUBLJANA - U pojedinim dijelovima Slovenije nedavno je primijećeno zatvaranje ili skraćenje radnog vremena pojedinih Petrolovih benzinskih postaja.
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
UZLET
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
RIJAD - Saudijski naftni div Aramco izvijestio je u nedjelju o nevjerojatnom porastu neto dobiti od 90% u drugom tromjesečju i rekordnim polugodišnjim rezultatima.
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
KONCESIJE
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
SARAJEVO - Elektroprivreda BiH je izrazila interes za izgradnju vjetroelektrane Podveležje 2, ali je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila inicijativu druge pravne osobe za stjecanje koncesijskih prava na tom lokalitetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE