GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodska Rafinerija od juna na plinskom transportnom sistemu Hrvatske

Brodska Rafinerija od juna na plinskom transportnom sistemu Hrvatske
PLINOVOD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 08:29
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BOSANSKI BROD - U Rafineriji nafte Brod realizirana je ključna faza projekta plinofikacije rafinerije, Crodux plin je proveo plinovod ispod korita rijeke Save, što će omogućiti povezivanje magistralnog plinovoda iz Republike Hrvatske s prethodno izgrađenom plinovodnom mrežom na teritoriji Rafinerije nafte Brod.

Ugradnja novog dijela direktnog plinovoda izvedena je savremenom primjenom tehnologije vodoravnog bušenja uz pomoć posebne opreme i mehanizama.

Završna faza u izgradnji izravnog plinovoda bit će izgradnja sklopova ventila s obje strane rijeke Save, priključak na postojeću plinsku mrežu u Rafineriji nafte Brod, ispitivanje plinovoda, prilagodba sistema upravljanja, i puštanje u rad.

Puštanje u rad planirano je za juni 2021. godine, što odgovara trenutnoj dinamici radova, kada će Crodux kao opskrbljivač i službeno priključiti Rafineriju kao krajnjeg kupca.

Rafinerija ne radi već gotovo dvije godine nakon velikog požara, a jedino rješenje za onečišćenje zraka u Brodu je modernizacija proizvodnih pogona.

Projekat direktnog priključenja Rafinerije u Brodu na plinski transportni sistem Hrvatske se relizira gotovo četiri godine nakon dogovora tadašnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Tagovi: Rafinerija nafte Brod, Crodux, Crodux plin, ; Rafinerija nafte, gasifikacija, cjevovod
PROČITAJ I OVO
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
OIE
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
BERLIN - Obnovljivi izvori energije pokrivali su oko 56% potrošnje električne energije u Njemačkoj u prvom kvartalu 2024.
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE