GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte nadomak najviših razina u posljednjih pet mjeseci

Cijene nafte nadomak najviših razina u posljednjih pet mjeseci
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 15:22
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte u srijedu su na međunarodnim tržištima blago oslabile, no i dalje su blizu najviše razine od ožujka, zahvaljujući zatvaranju većine proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog uragana Laure.

Na londonskom je tržištu cijena barela oslabila 14 centi, na 45,72 dolara. Na američkom se tržištu barelom trgovalo po 17 centi nižoj cijeni u odnosu na dan ranije, od 43,18 dolara. Cijena je na oba tržišta u utorak dosegnula najvišu razinu u posljednjih pet mjeseci.

Ponovo raste zabrinutost zbog pandemije Covida-19 koja je smanjila potražnju za energentima i potopila cijene u travnju, a danas su pale nakon vijesti da su u ovome tjednu registrirani zaraženi pacijenti koji su već preboljeli tu bolest.

"Trgovce naftom će danas okupirati uragan, a kad ta opasnost prođe, u fokusu će se ponovo naći potražnja", kaže Tamas Varga iz brokerske kuće PVM-a.

Američka naftna industrija se u utorak pripremila za udar velikog uragana. Proizvođači su zatvorili kapacitete proizvodnje sirove nafte od 1,56 milijuna barela dnevno. To je 84 posto ukupne proizvodnje na pučini Meksičkog zaljeva i blizu 90-postotnog zatvaranja u vrijeme prolaska katastrofalnog uragana Katrine prije 15 godina.

„Određena potpora cijenama došla je zbog djelovanja uragana. No, Covid-19 prijeti daljnjem oporavku potražnje za naftom", navodi se u izvješću nizozemske banke ABN AMRO.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) odvojeno je danas objavila da je cijena barela referentne košarice nafte njezinih članica u utorak iznosila 45,87 dolara, te je porasla 68 centi u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Tagovi: nafta, barel nafte, Brent nafta, koronavirus, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
OIE
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
BERLIN - Obnovljivi izvori energije pokrivali su oko 56% potrošnje električne energije u Njemačkoj u prvom kvartalu 2024.
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE